Traditsiooniline kooliprojekt „Mängud püha Valentini päeval“

Meeskonna loovuse tulemusena sündinud erksad plakatid

Sõbrapäeva eel said kõik meie partnerkoolid kutsed peol osalemiseks. Kutsele vastasid Paldiski Põhikool, Kallavere Keskkool, Maardu Gümnaasium ja Lasnamäe Vene Gümnaasium.

Viienda klassi õpilased, inglise keele asjatundjad, kogunesid 12. veebruaril, et mitte ainult lõbusalt sõbrapäeva tähistada, vaid ka oma teadmisi näidata ja võistelda. Kuigi üritus on traditsiooniline, kasutame iga kord uusi ideid, üha kaasaegsemaid tehnoloogiaid ja uusi väljakutseid oma andekate laste jaoks. Traditsiooniliselt aitavad kuuendate klasside õpilased viiendate klasside õpilasi.

Seekord üllatasid minu toredad viienda klassi õpilased klaaside abil teostatud imelise rütmisooritusega. Mängu lõpus said kõik osalejad seda rütmimustrit üheskoos korrata. See oli tore! Olen kindel, et sellised ootamatud leiud üllatavad lapsi, õpetavad pidevalt edasi liikuma, midagi uut õppima ning koos sõpradega on kõike palju huvitavam ja lõbusam teha!

Me ei saanud läbi ka ilma tantsuta – juba teist aastat õpime ja esitame suures ringis traditsioonilist eesti tantsu Kaerajaan. Kõik tantsisid rõõmuga!

Meeldiv üllatus oli ka see, et kõik koolid, kelle lapsed meile külla tulid, tegutsevad aktiivselt programmi „Roheline kool” raames, nii et mängude lõppedes tegime kõik ühe meeskonnana vanadest värviliste fotodega kalendritest „midagi mitte millestki”. Igaüks sai endale meelepärase värvi valida, sest koos töötades või õppides on nii oluline mitte kaotada oma individuaalsust. Tulemuseks oli üks ilus lill, mis meenutab meie planeeti. Sümboolne oli tõdeda, et kõik on meie kätes: meie Maa, teadmised ja edu!

Kokkuvõttes lõime kahetunnise koostöö käigus vapustavalt ühtse meeskonna. Kõik kuus võistkonda läbisid raske teekonna – ettevaatlikust vaikusest mängude alguses kuni naeratuste ja ainulaadse ingliskeelse posteri loomiseni välja.

Lõpetuseks tahan tänada kõiki meie kooli lapsi, õpetajaid ja juhtkonda järjekordselt eduka ühisprojekti eest ning meenutan inglise vanasõna „Kui sa tahad milleski edu saavutada, pane sellesse oma süda”. Loodame, et see koolidevaheline projekt toob tulevikus kokku veelgi rohkem lapsi erinevatest Eesti koolidest. Õpime üksteist mõistma ja sõbralikult koos elama.

Head sõpruse ja armastuse päeva kõigile!

Olga Muhhina

Maardu Põhikooli inglise keele õpetaja

Muljed peost

Traditsiooniline püha Valentini päeva üritus, kuhu ka meie kool oli kutsutud, kujunes säravaks sündmuseks, mis ühendas mitme kooli õpilasi.

Maardu Põhikooli korraldatud üritusest ei võta me osa sugugi esimest korda ning iga kord on hea meel sukelduda külalislahkesse ja sõbralikku atmosfääri. Soe, hoolikalt läbimõeldud ja lõbus pidu rõhutas meeskonnatöö, vastastikuse austuse ja loomulikult sõpruse tähtsust, kinkides meie lastele unustamatud muljed. Kahe tunni jooksul arendasid õpilased oma keeleoskust ning täitsid väga huvitavaid ja vaheldusrikkaid ülesandeid. Laste sõnul kartsid nad alguses veidi võõraste õpilaste meeskonnas suhelda, kuid pärast mitut ühist ülesannet õnnestus igal meeskonnal leida ühine keel ja nad tulid inglise keeles esitatud ülesannetega suurepäraselt toime.

Muusikalist vaheaega, mille jooksul õppisime tantsima eesti rahvatantsu Kaerajaan, nautisid kõik üritusel osalejad. Suveniiriks saime plakati – meeskondliku loovuse tulemuse, mille üle õpilased siiralt rõõmustasid. Kokkuvõttes avaldame suurt tänu inglise keele õpetajale Olga Valerievna Muhhinale, samuti kooli juhtkonnale kutse ja sooja vastuvõtu eest ning Vassili Muhhinile suurepärase hoone ringkäigu eest!

Maria Vinogradova

Paldiski Vene Põhikooli inglise keele õpetaja