2023. aasta purjetamishooaeg läks Maardu noortel sportlastel hästi

Purjeregatt Narva-Jõesuus klassides Optimist ja Laser

Maardu Purjespordikooli treenerid Jevgeni Petrov ja Aleksandr Potapov õpetavad juba kolmandat aastat lapsi Optimist ja Laser klassi svertpaatidel purjetama. Treeningud toimuvad Maardu järvel ja merel Koljunuki sadamas. Koolis on kakskümmend last vanuses kuus kuni neliteist aastat. Lapsed aktiivselt võistlevad regattidel erinevate Eesti purjespordikoolide ja jahtklubide sportlastega.

Eriti edukas oli tänavune võistluspurjetamise hooaeg, mis sai alguse maikuus purjetamistriatloniga – kuulsa 41. Kuldseekli Regatiga, mille raames võisteldi ujumises, jooksmises ja purjetamises. Juunis osalesid meie sportlased Narva-Jõesuus traditsioonilisel Hungerburg VI regatil, mille võitjaks tuli meie purjetaja Alissa Petrova, kes pälvis ka „Regati parima tüdruku” auhinna. Maardu sportlane Jegor Ševtšenko saavutas Laser klassis kolmanda koha.

17.-18. juuni olid meie lapsed Hara sadamas Tormilinnu Regatil ja LHV regatisarja etapil (LHV Sisenejasari), kus võistles omavahel 102 paati. Meie sportlased esinesid suurepäraselt. Parimaid tulemusi näitasid kolmanda koha ja tiitli „Regati parim tüdruk” saavutanud Alissa Petrova ning viienda koha saanud Viktor Korotkov.

Hooaeg jätkus aktiivselt juulis Tartumaal Saadjärvel, kus toimus nädalane purjelaager, millest võtsid osa Maardu noored purjetajad. Seal treenis ja võistles 77 last Eesti erinevatest purjetamiskoolidest. Peeti ka kohalike meistrivõistluste ja LHV regatisarja järjekordset etappi (LHV Sisenejasari).

Tulemused olid taas rõõmustavad: Alissa Petrova sai tüdrukute seas teise ja üldarvestuses üheteistkümnenda koha, Viktor Korotkov üldarvestuses viienda ja Arseni Šišov kuuenda koha. Oma oskusi näitasid hästi ka võistluse uustulnukad: Julia Petrova saavutas algajate arvestuses kaheteistkümnenda, Edvin Pantšenko kolmeteistkümnenda koha.

26.-27. augustil toimus Maardu Purjespordikooli ja Maardu linna ajaloos oluline sündmus – Maardu järvel toimus esimene Maardu purjeregatt. Võistlus toimus Maardu Linnavalitsuse ja kooli sponsori, mänguasjade kaupluseketi XS Mänguasjad, toel. Regatil osales 27 noorsportlast Maardust ja Narva-Jõesuust.

Klassis Optimist tuli regati võitjaks Maardu linna sportlane Alissa Petrova ning teise koha sai Viktor Korotkov, samuti Maardust. Optimist junior klassis tuli võitjaks Maardu sportlane Daniel Sojunen, teise koha saavutas Maardu sportlane Julia Petrova. Laser klassis jäid teist kohta jagama Maardu purjetajad Nikita Tomaševitš ja Jegor Ševtšenko.

Kooliaasta algus langes kokku hooaja viimase etapiga LHV regatisarjas (LHV Sisenejasari), mis toimus 2.-3. septembril Tallinna lahel Pirital ja tõi kokku 94 paati erinevatest purjetamiskoolidest Eestis.

Finaaletapp võttis kokku kogu 2023. aasta LHV Sisenejasari regati etappide sarja, milles meie sportlased näitasid oma meisterlikkust ja võidutahet ning saavutasid suurepäraseid tulemusi. Tüdrukutest oli esimene Alissa Petrova (üldarvestuses seitsmes koht), Viktor Korotkov sai kolmanda ja Arseni Šišov üheksanda koha.

Purjetamise võistlushooaja sümboolseks lõpuks kujunesid Eesti esimesed RS Tera klassi meistrivõistlused, mis toimusid Maardu järvel 9.-10. septembril. Meistrivõistlustel osalesid kuue Eesti purjetamiskooli sportlased. Meistrivõistluste võitjaks tuli Viktor Korotkov, tüdrukutest saavutas teise koha Alissa Petrova, üldarvestuses viienda koha saavutas Arseni Šišov – kõik on Maardu Purjespordikoolist.

Õnnitleme oma noori purjetajaid ja treenereid suurepärase purjetamishooaja puhul ning soovime täispurjeid ja edaspidist edu!

Olga Petrova

Maardu Purjespordikooli juhatuse liige

Maardu Purjespordikooli üks parimaid purjesportlasi Alissa Petrova esimesel Maardu regatil