Esimese advendiküünla süütamine

Eesti Luteri Kiriku diakon Herki Talen loeb palvet ja õnnistab linnaelanikke

Jõulude ooteaeg, mida nimetatakse advendiks, koosneb neljast nädalast. Esimesel advendipühapäeval süütavad kristlased üle maailma ühe neljast advendiküünlast, et valmistada oma süda ette jõulude tähistamiseks.

Ka meie linnas toimus traditsiooniline esimese advendiküünla süütamine. 27. novembril kinkis esimene advendiküünal Kellamäe pargis linnakuuse juures oma soojust linnaelanikele. Selle tulest süüdati sel päeval Kellamäe parki head traditsiooni järgides kohalolijate küünlad. Koos esimese advendiküünlaga säras värvilistes tuledes ka linna peakuusk.

Maardu linnapea Vladimir Arhipov õnnitles kokkutulijaid pidupäeva puhul, soovis kõigile südamlikku soojust ja ärgitas mõtlema ligimeste aitamisele.

„Sel päeval süüdatud küünlad külmal ajal muidugi ei soojenda, küll aga annavad meie südametele õnnistatud soojust. Selle pühapäeva soe küünlavalgus tuletab meelde, et on aeg mõelda neile, kes meie abi vajavad, mõelda, millist kasu saame tuua oma lähedastele ja ümbritsevatele,“ ütles Vladimir Arhipov.

Õnnitlustega ühines Maardu linnavolikogu esimees Ailar Lyra. Ta õnnitles kohalviibijaid saabuvate pühade puhul ja soovis, et esimese advendiküünla tuli soojendaks päevast päeva südameid.

„Mul on väga hea meel, et sellel erilisel päeval tulid Kellamäe parki nii väikesed lapsed, keskealised kui ka need, kes on seda maailma palju kauem näinud. See näitab, et esimese advendiküünla süütamine ühendab kõiki põlvkondi, ühendab meid kõiki. Kui oleme koos, siis on meil ja meie linnal tulevik,” ütles Ailar Lyra.

Eesti Luteri Kiriku diakon Herki Talen õnnistas kuulajaid, kutsus ühispalvele ja luges palveid.

Jõuluootus on eriline aeg meie parimate hingeliste omaduste avaldumiseks, see on heade ja halastavate tegude aeg, mil püüame rohkem mõelda teistele ja valmistame kingitusi ennekõike neile, kes neid kõige rohkem vajavad.