Avastusreisid Eestis – MTÜ Venividivici eestisisesed õpilasvahetused

Caroly Nigul

Kallavere Keskkooli 12. klassi õpilane

MTÜ Venividivici on 2012. aastal loodud õpilasvahetuste programm, mis on suunatud kõigile 7.-12. klassi õpilastele üle Eesti. Programmi eesmärk on pakkuda noortele võimalust käia avastamas uusi koole ning kogeda õppimist väljaspool oma igapäevast keskkonnda.

MTÜ tegeleb just Eesti-sisene õpilasvahetustega, ehk õpilased saavad omal vabal valikul minna üheks, kaheks või neljaks nädalaks õppima vabalt valitud Eesti kooli. Põhjuseid, miks õpilased õpilasvahetustes osalevad, on mitmeid – kes soovib avastada uut koolikeskkonda, kes soovib luua uusi tutvuseid ning on ka neid, kes soovivad tutvuda teiste koolide õppimisviiside ja ka huviringidega.

Eelmise aasta novembris veetis Maardu Gümnaasiumi 11. klassi õpilane Arina Beley neli nädalat Tallinna Mustamäe Gümnaasiumis, et tutvuda teise kooli õpetamise meetoditega ja saada kogemus teises koolis õppides. Ka varem on õpilased nii Maardu Gümnaasiumist kui Kallavere Keskkoolist käinud erinevates Eesti koolides õppimas.

Mis teeb selle programmi eriliseks?

Esiteks, see on suurepärane võimalus laiendada oma silmaringi ja tutvuda erinevate koolide ja kultuuridega üle Eesti. Teiseks, programm pakub võimalust luua uusi sõprussuhteid ja avastada enda jaoks uusi huvialasid ning võimalusi. Lisaks saavad osalejad kogeda õppimist uues keskkonnas, mis pakub värsket inspiratsiooni ja motivatsiooni õppetöös.

Kuidas see programm toimib?

Osalejad valivad endale sobiva sihtkooli ja veedavad seal paar nädalat kuni kuu, olenevalt kokkuleppest. Programmi raames tutvuvad nad kooli igapäevase elu ja õppetööga, osalevad tundides, vahetavad kogemusi teiste õpilastega ning võtavad osa erinevatest koolivälistest tegevustest.

See on suurepärane võimalus avastada uusi koolikeskkondi, saada uusi kogemusi ja luua uusi sõprussuhteid üle Eesti. Ära jäta seda võimalust kasutamata!

Kui oled huvitatud osalemisest, vaata MTÜ VeniVidiVici kodulehte venividivici.ee!