Itaalia suursaadik külastas Maardu Gümnaasiumit

Itaalia suursaadik Stefano Catani ja Maardu Gümnaasiumi õpilased

27. märtsil osalesid Maardu Gümnaasiumi itaalia keele ja kultuuri esitlustel äsja ametisse astunud Itaalia suursaadik Eestis Stefano Catani, suursaadiku asetäitja Davide Montani ja kultuuribüroo juhataja Greta-Carina Kanter. Traditsiooniliselt külastab iga aasta Itaalia suursaatkonna delegatsioon Maardu Gümnaasiumit, et tutvuda itaalia keele ja kultuuri esitlustega.

Oma itaalia keele oskusi demonstreerisid 10d, 10r ja 10s klassi õpilased, kes tegid esitlusi teemal “Olümpiamängud läbi aegade”, tutvustades olulisi olümpiamängudega seonduvaid aspekte nagu pühendumus, austus, võrdõiguslikkus, spordi mitmekesisus, naiste roll spordis ja paraolümpiamängud. Seejärel laulsid õpilased Itaalia hümni ning seda Itaalia sportlaste auks, kellest hiljem räägiti ka emblemaatilisi lugusid. Näiteks vesteldi Ondina Vallast, kes osutus tõeliseks kergejõustikuimeks, ta oli ka esimene naine, kes võitis 1936. aasta Berliini olümpiamängudel kulla. Seejärel rääkisid õpilased Juri Chechist, Federica Pellegrinist, Alberto Tombast, Bebe Viost, Alex Zanardist ja paljudest teistest kuulsatest Itaalia sportlastest.

Itaalia suursaadik Eestis Stefano Catani tunnustas meie kooliõpilaste pühendumust itaalia keele ja kultuuri õppimisel ning märkis ära, et meie õpilastel on suurepärane itaalia keele lugemis- ja hääldusoskus, vaatamata sellele, et õpilased alustasid itaalia keele kursusega vaid mõni kuu tagasi.

Avaldan tänu Itaalia suursaatkonnale pideva toetuse ja tunnustuse eest, mis on aidanud edendada itaalia keele õpinguid, tehes need kättesaadavaks Maardu Gümnaasiumi õpilastele, ja andnud hea võimaluse kultuuriliste väärtuste jagamiseks. Soovin tänada meie erikülalisi, kes kinkisid Maardu Gümnaasiumi raamatukogule palju itaaliakeelseid raamatuid autoritelt Geronimo Stiltoni ja Pimpa. Raamatud aitavad meie kooli õpilastele itaalia keelt tulemuslikumalt õpetada. Samuti tänan südamest kõiki, kes aitasid ellu viia seda väikest Maardu Gümnaasiumi raamatukogus toimunud üritust.

Maura Paglino

Maardu Gümnaasiumi itaalia keele ja kultuuri õpetaja