Hei, Maslenitsa!

„Me tervitasime Maslenitsat,

meid võeti vastu või ja pliinidega.”

/Rahvalaul/

Pühapäeval, 17. märtsil toimus Rahvamaja esisel platsil meie linna jaoks traditsiooniline Maslenitsa tähistamine. Kahjuks, nagu sageli juhtub, valmistas ilm ebameeldiva üllatuse – ilmselt rahulolematu oma järglase Kevade saabumisega, andis Talv endast kõige ebasobivamal päeval märku lakkamatu märja lume ja tugeva tuulega. Sellegipoolest toimusid meeleolukad Maslenitsa pidustused, mis sümboliseerisid talvega hüvastijättu ja peatset kevadise soojuse saabumist.

Jalutuskäigud laadal ja traditsiooniline kostitamine, põnevad mängud ja lõbusad võistlused, mitmekülgne kultuuriprogramm ja laste naer – kõik see aitas hajutada halvast ilmast põhjustatud masendust. Sooja sai põlevate puudega tünnide ääres, mis igal Maardu Maslenitsal külalisi külma eest kaitsevad, ja loomulikult süües kuumi pannkooke, mis on selle peo muutumatuks päikese sümboliks.

Täname kõiki artiste, keda oli umbes 180, nende kangelasliku esinemise eest halva ilmaga avatud laval. Linnapea Vladimir Arhipov nimetaski oma peokõnes esinejaid kangelasteks, kes vaatamata kehvale ilmale jätkasid värvika programmiga, luues ürituse külalistele piduliku meeleolu.

Traditsioonikohaselt lõppes õhtu värvilise Maslenitsa kuju põletamisega. Värvikas vaatemäng, mis sundis peo kõige vastupidavamaid külalisi selle lõpuni jääma, sümboliseeris hüvastijättu Talvega koos kõigi raskuste, solvumiste ja ebaõnnega.

Saatsime Maslenitsa ära,

ja õhkasime raskelt talle järele.

Andesta, Maslenitsa, hüvasti,

ja tule järgmisel aastal uuesti!”

/Rahvalaul/