Maardus toimusid Eesti meistrivõistlused poksis

Esimesel kohal on Maardu meister Makar Vdovitšenko ja tema treener Jevgeni Golovatš

2.- 4. veebruaril toimusid Maardu linnas Eesti meistrivõistlused poksis. Sündmus pälvis nii professionaalsete poksijate kui ka poksifännide tähelepanu, kes kogunesid Kallavere Keskkooli võimlasse, et jälgida olümpiaspordi poksivõistlust oma silmaga.

Võistlus tõi kokku noorsportlasi vanuseklassis kuni 19 aastat ja kogenud täiskasvanud poksijad vanuses kuni 40 aastat. Kõik nad saabusid meistrivõistlustele eesmärgiga näidata oma professionaalseid oskusi ja suurt võidutahet.

Pealtvaatajaid kogunes nii palju, et ülemistel tribüünidel ja üle 500 istekohaga saalis polnud mitte ühtegi vaba kohta. Äärmiselt põnevad matšid õigustasid pealtvaatajate ootusi.

Kogu turniiri vältel demonstreerisid võistlejad oma jõudu, vastupidavust ja tehnilist meisterlikkust.

Teisel võistluspäeval võistlesid sportlased finaalipääsu eest, mistõttu poolfinaali heitlused olid täis pinget ja hasarti.

Võistluste viimane päev tõi 4. veebruaril kaasa palju põnevaid heitlusi, mis kulmineerusid võitjate väljaselgitamisega igas kategoorias.

Suure rõõmuga teatan Maardu meeskonna suurepärastest tulemustest.

Meie võistkond saavutas neli esikohta tänu silmapaistvatele sportlastele – Makar Vdovitšenkole, Igor Makarovile, Kirill Mihhailovile ja Angelina Ždanovale.

Teisele kohale tulid Allan Morozov, Artem Bojarski, Artur Vassiliev ja Danik Filipovi. Allan Morozov sõidab peagi Itaaliasse treeninglaagrisse ja rahvusvahelisele valikturniirile, kus mängitakse välja pääsmed Olümpiamängudele.

Kolmanda koha said Feliks Nersesjan ja Lev Leek.

Suure tänuga soovin tunnustada Eesti Poksiliidu peasekretäri Jelena Kalbinat ja Maardu Linnavalitsust, kelle abita poleks meie üritus saanud toimuda ja olümpiamängude valikturniiride kandidaadid oleksid jäänud väljaselgitamata.

Unustamatud Eesti noorte ja eliitpoksi meistrivõistlused on lõppenud. Võib öelda, et meie linnas toimus tõeline poksipidu, mis kinkis tugevaid emotsioone ja hea tuju sadadele pealtvaatajatele. Täname teid kõiki toetuse eest!

Jevgeni Golovatš

Spordinõunik, Eesti noortekoondise peatreener

Fotol: poksimatš Maardu sportlase Allan Morozovi (vasakul) ja Nikolai Tšaškini (Kohtla-Järve) vahel