Koolikontserdid Maardu Gümnaasiumis

Mihkel Mattiseni ja Tanja Mihhailova-Saare kontsert

Sellel õppeaastal jätkas Maardu Gümnaasium koostööd Eesti kontserdiga, mis korraldab kontserte üle terve riigi. Eesti kontsert korraldab koolides nii professionaalsete muusikute kui ka noorte talentide kontserte. Need ei ole tavalised kontserdid, vaid interaktiivsed muusikatunnid, kus lastega  räägitakse, mängitakse, tutvustatakse neile erievaid ja mõnikord väga haruldasi pille, õpetatakse mõistma muusika keelt. Tänu nendele kontserditele on lastel võimalus kuulata elavat muusikat väga heas esituses ning suhelda professionaalsete muusikutega.

Oktoobris esines meie koolis vaskpuhkpillide ansambel Siim Aimla Street Brass. See oli tore esitlus, millest õpilased olid vaimustuses. Muusikud panid lapsi oma positiivse energiaga  plaksutama, tantsima ja marssima tuntud meloodiate järgi. Õpilased proovisid end erinevates bändiliikmete rollides, näiteks dirigendi või DJ rollis.

Detsembris esinesid põhikooliõpilastele ja gümnasistidele Mihkel Mattisen ja Tanja Mihhailova-Saar, viimane esindas Eestit Eurovisioonil Taanis aastal 2014. Nad rääkisid laulu loomise protsessist ja muusika helikeelest. Kontserdil kõlasid kaasaegsed lööklaulud nii vene, inglise kui eesti keeles. Oma toreda esitlusega panid nad publiku endaga kaasa laulma.

Kõige ebatavalisem muusikatund toimus selle aasta jaanuaris, kui kooli tuli tuntud jutuvestja ja muusik Polina Tšerkassova, kes kogub muinasjutte kogu maailmast ning põimib need omaloodud muusikaga, kasutades haruldasi muusikainstrumente. Näiteks me nägime kontserdil maailma kõige väiksemat ja ka kõige suuemat flööti. Nii lapsed kui ka täiskasvanud kuulasid suure huviga tema  muusikalisi muinasjutte. Polinaga koos tuli kaasa ka araabia muusika ansambel, kes tutvustas meie õpilastele ebatavalisi idamaiseid pille mängides omapärast araabia meditatiivset muusikat.

Iga kontsert oli omanäoline sündmus, mis rikastas meie koolipäeva. Me oleme väga tänulikud kõikdele muusikutele toredate ja meeleolukate kontserdite eest. Oleme tänulikud ka Maardu Gümnaasiumi õpilastele ja õpetajatele, kes osakavad hästi kuulata ja tunnevad huvi muusika vastu.

Darja Selivanova

Maardu Gümnaasiumi muusikaõpetaja