Armastusega Eesti vastu

Head Maardu elanikud!

Eeloleval laupäeval, 24. veebruaril tähistab paljurahvuseline Maardu linn koos teiste meie riigi elanikega tähtsaimat tähtpäeva – Eesti riigi loomise aastapäeva. Selle märgilise tähtpäeva tähistamine paneb meid meenutama Eesti Vabariigi ajalugu ja rääkima selle tulevikust. Tegu on tähtpäevaga, mis minu arvates ühendab selle elanikke, olenemata nende emakeelest, ühtseks ja oma riiki armastavaks rahvaks.

Eesti riigi rajamine sai teoks tänu meie esivanemate tohutu eneseohverdusele, kes pidid riigi iseseisvust kaitsma oma elu hinnaga. Eesti väljakuulutamine iseseisvaks demokraatlikuks vabariigiks (24. veebruaril 1918. aastal), sini-must-valge lipu heiskamine Pika Hermanni torni tippu (24. veebruaril 1918. aastal), Vabadussõja rasked ja traagilised aastad (1918-1920) – need sündmused jäävad igaveseks kõigi tulevaste põlvkondade ja selle kauni maa elanike mällu. Uhkustunne inimeste üle, kes suutsid oma riiki kaitsta, on juba ammu muutunud lahutamatuks ühenduslõngaks meie riigi mineviku ja tuleviku vahel. Sügav kummardus meie esivanematele, kes võitlesid oma riigi iseseisvuse eest, selle eest, et Eesti riik jääks püsima.

Vaatamata kõigile tänase päeva raskustele, millest me varem või hiljem üheskoos üle saame, soovin, et me kõik oleksime uhked oma Eesti üle, hoolitseksime tema looduse ja kultuuripärandi eest ning töötaksime tema heaks, sest riigi heaolu on meie ühine vastutus. Mida parem ja inimlikum on igaüks meist, seda parem on ka meie riik. Seetõttu kutsun teid üles hoolima mitte ainult endast ja oma perest, vaid ka teid ümbritsevatest inimestest, hoolitsema nende eest, kes vajavad teie tuge ja abi – see tugevdab meie rahvast ja riiki, muutes seda tugevamaks ja moraalselt rikkamaks.

Olgem solidaarsed ja ületagem üheskoos kõik raskused, häälestades oma südamed tulevikule, mis on seotud meie Eestiga. Suhtugem hoole ja austusega sellesse, mille on meile edasi andnud eelmised põlvkonnad, kes uskusid kindlalt oma riigi helgesse tulevikku. Elagu kallis Eesti meie kõigi südameis, õitsegu ja olgu koduks neile, kes vastutavad oma riigi eest, kaitsevad ja armastavad seda.

Õnnitlen kogu südamest igat Maardu linna elanikku saabuva Eesti Vabariigi 106. aastapäeva puhul ja kutsun teid traditsioonilisele lipuheiskamisele, mis toimub 24. veebruari hommikul kell 7.32 Maardu Vaba Aja Keskuse juures ning Muuga elanikele – samal ajal Muuga Lasteaia territooriumil. Eesti Vabariigi hümni kõlades tõstame silmad taeva poole, mille foonil lehvib sini-must-valge lipp, ja õnnitleme südamest oma riiki tema sünnipäeva puhul.

Soovin kõigile rahu, kõike head ja usku helgesse tulevikku ning meie riigile aga ühtsust ja õitsengut!

Lugupidamisega

Vladimir Arhipov

Maardu linnapea