Maardu Kunstide Kooli külastasid Tallinna Muusika- ja Balletikooli õpilased

6. detsembril külastasid Maardu Kunstide Kooli kontserdi ja meistriklassiga Tallinna Muusika- ja Balletikooli (MUBA) õpilased.

Kontserdi läbiviija ja korraldaja oli saksofoniõpetaja Lauri Sepp. Ta rääkis MUBA uuest majast, õppimisvõimalustest, õpilaste vanusest ning ka sellest, kuidas saab ERASMUS programmi raames õpingute ajal välismaale teadmisi täiendama minna.

Minu jaoks oli avastus, et MUBA-s saab õppida juba alates kuue aasta vanusest. Kool pakub õpet nii klassikalise kui rütmilise muusika osakonnas. Põhihariduse omandamise järel saab lisaks pillimängule õppida ka kompositsiooni, dirigeerimist ning omandada klaverihäälestaja, helitehniku või muusikaprodutsendi eriala.

Pärast kontserti suundusid õpetajad ja õpilased avatud meisterklassidesse, kus sai kuulata erinevate pillide, näiteks kitarri (õpetaja Kirill Ogorodnikov), löökpillide (Rein Roos), klaveri (Inga Arro), viiuli (Eva Punder) ja saksofoni (Lauri Sepp) mängima õppimisest.

See päev oli meie koolis väga huvitav ja tulemuslik – õpilased esitasid edukalt õpitud palad, kunstide kooli ja MUBA õpetajad arutasid pedagoogikas päevakajalisi teemasid nagu õppemeetodid, esilekerkivad probleemid igapäevastes pillitundides, õpilaste motivatsiooni hoidmine ja muidugi meie koolide võimalik edasine koostöö.

Täname Lauri Seppa ja Tallinna Balleti- ja Muusikakooli! Eriline kummardus kõikidele õpetajatele!

Jekaterina Semenova

Maardu Kunstide Kooli õppeosakonna juhataja