Lasteaia juubel ehk ühe tähtsa päeva lugu

8. detsembril paistsid Maardule langenud pehme talvehämaruse taustal silma Maardu Vaba Aja Keskuse eredalt valgustatud aknad. Pakaselises õhus valitses seletamatu peotunne. Selgub, et mitte asjata.

Detsembri esimesel nädalal tähistas meie armastatud lasteaed Rõõm oma 55. juubelit ning ühel imelisel reedeõhtul jõudis see tähtpäev kulminatsiooni piduliku üritusega, kuhu olid kutsutud ka aukülalised linnavalitsusest.

55 aastat on soliidne ja märgiline daatum. Selle aja jooksul jõuab tõeline peremees istutada puu, ehitada maja, kasvatada üles lapsed ja isegi lapselapsed ära oodata. See on terve elu. Võib vaid ette kujutada, kui palju selle aja jooksul on ette tulnud: oli tõuse ja mõõnasid, palju naeru ja natuke kurbust, viiskümmend viis laste lendu, palju kasvatajaid, kes leidsid oma tõelise kutsumuse, lasteaiahoone pidev ümberehitamine ja selle täiustamine.

Lasteaed Rõõm avas lastele esimest korda uksed 1968. aasta detsembris. Lasteaia meeskonda juhtis toona kogenud pedagoog ja juht Niina Suvorova.

Möödusid päevad, nädalad, kuud ja aastad. Aastakümneid tagasi selles lasteaias õppima asunud lapsed on siia toonud ja toovad ka oma lapsi ja lapselapsi. Oma esimese lapse rühma saatnud vanemad toovad siia teise, kolmanda, neljanda ja viienda. Selline usaldus on igati õigustatud, sest selles koolieelses lasteasutuses on töötanud ja töötavad inimesed, kes armastavad oma elukutset, kes kogu hingest soovivad jagada lastele teadmisi, oskusi ja mis kõige väärtuslikum – armastust ja kannatlikkust.

Juba palju aastaid on lasteaia pedagoogid töötanud direktori Estra Lõoke ja õppealajuhataja Olga Rusaja oskusliku ja tundliku juhtimise all. Just tänu neile saadi uus võimas impulss ja algas uus lehekülg meie koolieelse lasteasutuse elus. Just nemad lõid mõttekaaslaste meeskonna, kes neid alati toetas. Tänaseks on meie asutuses 10 rühma, kus kasvatatakse 178 lapsi. Lasteaia meeskond töötab täie pühendumuse, oskuse ja armastusega.

Lasteaia Rõõm aastapäeva puhul toimunud pidulikku üritust austasid oma kohalolekuga Maardu linnapea Vladimir Arhipov ja linnavalitsuse esindajad, aga ka aukülalised Maardu haridusasutustest. Südamlike sõnadega väljendati austust, tänulikkust ja imetlust, mida meie õpetajate ennastsalgav töö väärib.

Lapsed rõõmustasid oma õpetajaid ja piduliku ürituse külalisi suurepärase kontserdiga. Aplausiga ei koonerdanud keegi, sest noored artistid väärisid seda tõesti.

Kasvandikud ise tähistasid oma lasteaia sünnipäeva suure rõõmuga. Selle erakordse nädala iga päev oli pühendatud millelegi põnevale ja harivale. Lastele korraldati disko ja palju meelelahutuslikke üritusi: tordi valmistamine, šõu ja võistlused. Iga rühm meisterdas õpetajate juhendamisel oma tänava muinasjutulinnas Rõõm.

Võib-olla naasevad need lapsed kunagi paljude aastate pärast mõttes oma muinasjutulisele Rõõmumaale, et ammutada sellest jõudu ja inspiratsiooni uuteks saavutusteks elus.

Julia Grinjak

Rühma Jonnipunn õpetaja

Foto lasteaia arhiivist