Jõulupühade ootuses

Teatraliseeritud etendus Teater-stuudio Veer & Špaga artistidelt

Detsembri esimesel pühapäeval toimus Kellamäe pargis kauaoodatud ja armastatud jõulueelne üritus, kus Maardu linna elanikud süütavad esimese advendiküünla.

Kokkutulnuid õnnistas Eesti Luteri Kiriku diakon Herki Talen. Lausutud vaimulik õnnistus ühes palvesõnadega valmistas kohalolijate südamed ette eriliseks neljanädalaseks jõuluootuse ajaks.

Maardu linnapea Vladimir Arhipov õnnitles Maardu elanikke esimese advendi puhul, soovis kõigile ühtehoidmist ja kutsus üles mõtlema ligimeste aitamisele, headele tegudele, mis võivad muuta maailma paremaks ja lahkemaks paigaks.

„Esimese advendi saabudes on tavaks vaadata tagasi, mõtiskleda möödunu üle ja vaadata oma südamesse. Aeg on näidanud, et maardulased on lahke ja kokkuhoidev rahvas. Nii kurbuses kui rõõmus oleme kõik koos ja püüame üksteist aidata. Jätkame samas vaimus, kinkides inimestele soojust ja rõõmu, mis tuleb kindlasti sajakordselt tagasi,” ütles linnapea.

„Aasta on möödunud kiiresti, kuid kindlasti mitte märkamatult. Vaatamata rasketele hetkedele meenuvad esimesena siiski tuhanded kohtumised toredate ja elurõõmsate inimestega. Just neid hetki tasub mööduvast aastast mällu talletada,” ütles Maardu linnavolikogu esimees Ailar Lyra oma pöördumises kokkutulnutele. „Täna, esimese advendi erilisel päeval, süüdatud küünal ei kustu, sest see põleb jätkuvalt meie südames ja kodudes. Ilusat esimest adventi!”

Jõulurahu väljakuulutamise päeval süüdati esimese advendiküünla tulest jõulukuuse juurde kogunenud linlaste küünlad. Kümnete küünalde tuled soojendasid traditsioonilisel üritusel osalejate südameid ja kinkisid kaunis traditsioonis osalemise rõõmu. Haridusasutuste esindajatele anti samuti üle põlevad küünlad, et esimese advendiküünla tuli valgustaks meie lasteaedade ja koolide aknaid. Koos esimese advendiküünlaga säras värvilistes tuledes ka linna peakuusk.

Üritusel lõi piduliku meeleolu tõeliselt talvine miljöö: lumine park, jõulupuu, kerge pakane ja rahustav muusika.

Teater-stuudio Veer & Špaga artistid valmistasid lavastaja Jessenia Antropova juhendamisel linlastele ette muusikalise teatrietenduse. Tänu kaunile teatrilavastusele sukeldus publik kahe sajandi tagusesse ajastusse ning pühadetraditsioon rikastus uue kogemusega.

Sel pühapäeval oli kuuse kõrval telgis võimalus kostitada end jõulumaiustustega ning soojendada kuuma tee ja alkoholivaba hõõgveiniga.

Jõuluootus on eriline aeg meie parimate hingeliste omaduste avaldumiseks, see on heategude aeg, mil püüame rohkem mõelda teistele ja valmistame kingitusi ennekõike neile, kes neid kõige rohkem vajavad.

Helgeid jõulupühi!

Eesti Luteri Kiriku diakon Herki Talen loeb palve ja õnnistab linnaelanikke