JJ-Street Tantsukool on Maardus silma paistnud aktiivselt kogukonnas kaasa löömisega, ühtse kollektiivi ning heade tantsutulemustega

JJ-Street Tantsukool – noorte nominatsioonis „Aasta partner“ võitja

Lõppev aasta on olnud JJ-Street Tantsukoolile erilise tähtsusega, sest tähistatakse 20. sünnipäeva. Mõelda vaid, et juba kümme aastat on tänavatantsu viljeletud ka Maardus ning tänaseks on kohalike noorte seast välja kasvanud lootustandvad tantsijad. Eesti esimese tänavatantsukooli panust on märkimisväärseks hinnanud ka linnavalitsus, teised treenerid ja kultuurikorraldajad.

Kümne hooaja jooksul on JJ-Street Tantsukool olulist rolli mänginud Maardu linnas ka laiemalt. 2014. aastast alates on tantsijatega kaasa löödud kohalikes õpilasmalevates ning 2022. aastal viis Maardu treener Annely Kõrvel esmakordselt läbi positiivse üle-eestilise aktsiooni Eesti Suurim Süda, mis tõi esimesel aastal kokku 95 ja tänavu 167 inimest. Nüüd soovitakse 2024. aastal teha osalejatega uus rekord.

Viimased kolm aastat on Kõrveli eestvedamisel JJ-Street tutvustanud tänavatantsu mitmel erineval moel. Maardu tantsijad on üles astunud kohalikel laatadel, lastekaitsepäeval, spordisündmustel ja linnavalitsuse poolt korraldatud noorte galal. Kallavere Keskkooli huvijuhi Marin Naari sõnul väärib tähelepanu see, kuidas üks tantsukool on pidevalt valmis kogukonna arendamiseks vaeva nägema.

“Eesti tantsukultuuris on JJ-Street näitel tegemist väga erilise organisatsiooniga ning need kakskümmend aastat on olnud kindlasti täis rõõmu, kirge ja ennekõike noorte tantsijate inspireerimist. Minul on olnud au ja rõõm olla osa sellest imelisest teekonnast Maardus ning teha koostööd karismaatilise treeneri Annely Kõrveliga. Tema elujaatav suhtumine on midagi, mida on võimatu mitte märgata ning tänaseks on treenerist kujunenud noorte eeskuju ja sõber, kes aitab neid mitte üksnes tantsuga seotud küsimustes, vaid elus laiemalt. Meie linnas on ta koos õpilastega ka ise erinevaid ettevõtmisi korraldanud ning Kallavere kooli sündmustele oodatakse neid tantsijaid igal juhul alati pikisilmi. Seni on kõik etteasted jätnud publikule unustamatuid muljeid,” rääkis Naar.

Ta rõhutas, et kahe j-tähe taga on peidus üks mees, kes tegutseb nagu orkester. “Pean silmas ikkagi tantsukooli asutajat Joel Juhti, kes on andnud tuhandetele noortele võimaluse avastada tänavatantsu ning arendada endas korraga nii füüsilist kui vaimset potentsiaali. See tantsukool pole pelgalt koht, kus õpilased lihvivad oma oskusi, vaid perekond. Joel on loonud suurema pildi ning mul on hea meel, et selliseid inimesi meil Eestis veel jagub,” lisas Kallavere kooli huvijuht.

Maardu treener Annely Kõrvel on viimaste aastate jooksul proovinud omavahel põimida tantsu ja teisi spordialasid. Nii on ta noortega osalenud näiteks jooksudel ja seda olenemata aastaajast. Veel on tantsijad proovinud ka poksimist.

“Näen JJ-Street kollektiivi tihti, kui lähen ise poistega saali trenni tegema. Tantsimine on moes! Nende noorte hea tuju ja soov liikuda paistab kaugele välja. Annely eestvedamisel juhitud seltskond on väga sõbralik ning ta on igal juhul oma õpilastele heaks eeskujuks,” kirjeldas Maardu poksiklubi Olümp treener Jevgeni Golovats. Tal on hea meel, et Maardus areneb tänavatantsukultuur, sest see on poksitreeneri sõnul hea viis anda edasi plastilisust, koreograafiat ja artistlikkust.

Tatjana Uljanova, kes korraldab Maardus erinevaid spordisündmusi, on aja jooksul tänavatantsust aina rohkem inspiratsiooni saanud. “Kui lühidalt öelda, siis need tantsud annavad tõesti vau-efekti, kuidas iga esineja kirjeldab muusikat omal moel ja seda liikumise kaudu väljendades. Minu jaoks on juba kaugele näha, kuidas JJ-Street kollektiivis kehtib põhimõte – üks kõigi ja kõik ühe eest, mis motiveerib noori tööd edasi tegema. Treener on väga tubli, kui suudab sellist atmosfääri luua. Ootan ise põnevusega, kuhu Maardu hip-hop kultuur edasi liigub,” sõnas Uljanova.

Mullu toimunud tänusündmusel “Noorte gala 2022” tunnustati linna silmapaistvaid noori ja organisatsioone, kes panustavad jõuliselt noorsootöö arengusse. Aasta partneriks valiti toona JJ-Street Tantsukool. Noorsootöö peaspetsialist Danila Kuznetsov tõdes siis, et  JJ-Street on oma silmapaistvamate ja professionaalsete esinemistega toetanud peaaegu kõiki linna sündmusi. “Treener Annely Kõrvel on jäänud silma oma aktiivsusega. Ta pakub alati häid ideid ja lahendusi, kuidas muuta üritusi veelgi huvitavamaks ja kokku tuua tantsijaid. Ta on alati valmis toetama oma meeskonnaga meie mõtteid ja samuti soovib korraldada midagi, mis noorte võimalusi laiendab, ka ise!” rääkis Kuznetsov.

Linnapea Vladimir Arhipov kinnitas tänusündmusel toona, et Eesti suurimast tänavatantsukoolist on aja jooksul kasvanud usaldusväärne partner, keda väärtustatakse linnas kõrgelt. “Kogenud treenerite juhendamisel kasvab Maardusse palju tublisid tantsijaid juurde. Märkimisväärne on tegelikult meie piirkonna puhul üldse kõigi kohalike tantsukoolide koostöö õpilasmaleva näitel, mille tulemusena saavad maardulased juba mitmeid aastaid nautida värvikat ja meeleolukat avasündmust ning erinevate noorte flashmobe,” nentis Arhipov.

Käesolev aasta on olnud Maardu tänavatantsu edendajale Annely Kõrvelile samamoodi väga edukas. Tal on ette näidata hulganisti häid tulemusi. Märtsis jõudis esimest korda Eesti teleekraanidele meelelahutussaade “Tantsi võidu!”, mis tõi kokku omavahel võistlema erinevate tantsustiilide ja -kollektiivide esindajad. ETV+ kanali saatesse pääses kõigi osalejate seast 24 võistlejat, kelle seas saavutas JJ-Street Tantsukool kolmanda koha. Ka Annely Kõrvel kuulus võistlusel osalenud kollektiivi koosseisu. Lisaks on tal Eesti Tänavatantsijate Liidu karikaetappidelt õnnestunud noppida neli võitu ning äsja kuulutati ta üldkokkuvõttes 2023. aasta karikavõitjaks püstistes tänavatantsudes.

Ta osaleb pidevalt rahvusvahelistel koolitustel ja võistlustel. Mullu sõitis ta Prantsusmaale kõrgetasemelisele võistlusele Pay The Cost To Be The Boss, tänavu treenis süvitsi Inglismaal Kevin Gopie juhendamisel. Viimane on muuhulgas kõrgelt hinnatud tänavatantsupioneer juba rohkem kui 40 aastat.

Maardu noorte seas on tema käe all välja kujunenud ka mitmeid tulevikulootuseid, kellest üks on 2022. aastal Hip-Hop Junior kategoorias Eesti Tänavatantsijate Liidu meistriks tulnud ja tänavu samas võistlusklassis ühe karikaetapi võitnud 14-aastane Milena Filjok.

Tema vanemad tõdevad, et ei oleks osanud aimatagi, kui sügavale südamesse võib tants tütrele pugeda ja kui suurt rolli hakkab see kogu peres mängima. “Olen läbi erinevate sündmuste aru saanud, kui olulisel kohal on JJ-Street Tantsukoolis professionaalsus ja töökus. Milena on endale võistlustel alati julgeid eesmärke seadnud ning sel aastal sai ta võimaluse olla 50 parima tantsija seas, kes 20. aasta juubelietenduse Alexela Kontserdimajas publikuni tõid. Meie vanematena oleme väga uhked tema oskuste üle ja mõistame, kuidas tants on kujundanud temast organiseeritud ja sihikindla inimese. Treeningutel tekkinud suhtlusringkond on loonud talle suurepäraseid sõpru, kes tantsu samamoodi siiralt armastavad. Suvised laagrid on võimaldanud Milenal suhelda noortega üle kogu Eesti. Kui minu lapsepõlves oleks olnud olemas selline tantsukool, siis oleksin kindlasti sinna kollektiivi kuulunud,” kirjeldas Milena Filjoki ema Elina.

2024. aasta esimesel poolel tähistab JJ-Street Tantsukool kümnenda hooaja jätkumist Maardus. Kuna Annely on Maardus tegutsenud treenerina viis aastat, siis usub ta helgelt järgmiste aastate edusammudesse. “Kümne aastaga oleme nii palju asju korda saatnud ning mina alles alustan, seega uusi asju on kindlasti oodata!” sõnas ta. “Kõik, mis on Maardus juba toimunud, on tänu väga toetavale linna juhtkonnale ja linnaelu eest seisjatele!”