Sügisesed slaavi motiivid

Maardu kollektiivid Pärnus festivalil

Oktoobri lõpus toimus Pärnu linnas vokaal- ja koreograafiafestival „Sügisesed slaavi motiivid”, millest võtsid osa kollektiivid erinevatest Eestimaa paikadest: Ida-Virumaalt, Saaremaalt, Maardu linnast ja teistest kohtadest. Festivalile saabusid osalema isegi Läti kollektiivid, kes rõõmustasid publikut oma etteastetega. Üldse oli laval üle 12 kollektiivi ja umbes 140 osalejat.

Maardu koor Raduga esitas veeteemaliste laulude popurrii. Koori nimi Raduga sümboliseerib kaunist loodusnähtust, milles esineb seitse värvi, seega valisime esinemiseks numbri seitse, mis oli meie seitsmes slaavi keeles – serbia, slovaki, poola, vene, ukraina, valgevene ja bulgaaria – kõlanud repertuaari aluseks.

Meie teine ​​kollektiiv, Ukraina ansambel Jatran, astus lavale lugudega „Roheline rukis” ja „Rakendage, noormehed, lahti hobused”. Tuntud ja armastatud laulu „Rakendage, noormehed, lahti hobused” esitas ansambel Jatran koos kooriga Raduga. Kogu publik võttis laulu suure vaimustusega vastu ja laulis Maardu kollektiividele kaasa. Selle laulu ühise esitamisega soovisime rõhutada, et kultuur ühendab erinevatest rahvustest inimesi.

Festivali „Sügisesed slaavi motiivid” korraldas Pärnumaalt Sindist pärit koor Slavjanotška. Selle kauni festivali toimumise päeval tähistas koor Slavjanotška oma 29. sünnipäeva. Festival, mis kujunes kauniks ja unustamatuks, jätkus pidulauas kõigi festivalil osalejate ringis.

Publikule meeldisid meie Maardu kollektiivid väga ja seetõttu saime sõbraliku kutse Narva linna tšuvaši folgirühma Narspi 20. juubelile, kus esindasime väärikalt oma linna.

Täname värvika festivali korraldajaid kutse ja sooja vastuvõtu eest ning Maardu Kultuuri- ja Infokeskust, kes aitas transpordiga!

Petr Zotovitš

Vene laulukoori Raduga ja Ukraina ansambli Jatran juht