Võime võita

Zlata Broniševskaja on Eesti jalgrattasõidu meistrivõistlustel võitnud üheksa medalit

27. augustil toimus Pärnu külje all Jõulumäel selle hooaja üks viimaseid sõite, kus olid mängus Eesti rattaspordi meistrivõistluste medalid. Meie Maardu sportlane Zlata Broniševskaja võitis neil võistlustel meistritiitli. Tänavune aasta kujunes tema muljetavaldava karjääri järjekordseks verstapostiks, lisades neli medalit, millest kolm olid kuldsed. Zlatal on üheksa Eesti jalgrattasõidu meistrivõistluste medalit ja kuus neist on kuldsed.

Zlata spordiajalugu on muljetavaldav. Vaid 16-aastasena on ta kogunud juba mitmeid rattasõidu võite, näidates üles sellist julgust, väsimatust ja taktikalist tarkust, mis ületab kaugelt tema enda vanust. Teist aastat järjest pääses Zlata hõlpsalt Eesti juunioride rattakoondisesse. Koos meeskonnaga osales ta Euroopa Noorte Olümpiafestivalil (EYOF) – 2022. aastal Slovakkias Banská Bystricas ja 2023. aastal Sloveenias Mariboris.

Zlata pole mitte ainult edukas sportlane, vaid ka suurepärane õpilane. Sel aastal lõpetas ta edukalt üheksanda klassi – sõna otseses mõttes ainult A-dega. Suur tänu toetuse eest tema vanematele Katerina ja Juri Broniševskile. On muljetavaldav, et Zlata isa, kes on endine jalgrattur, elab oma tütrele võistlustel kaasa, andes kogu oma energia Zlatale tema võidu nimel.

Järgmine hooaeg saab olema Zlata Broniševskaja elus uueks etapiks, kuna ta liigub juunioride kategooriasse. See etapp annab talle võimaluse osaleda Euroopa meistrivõistlustel ja maailmameistrivõistlustel. Soovime Zlatale edaspidist edu võistlustel, maksimaalsete tulemuste saavutamist ning meistritiitlite võitmist Euroopa ja maailma tasemel.

Viktor Strikov

Kalevi Jalgrattakooli treener