Palju õnne sünnipäevaks, kallis linn!

Maardu linna lipu pidulik heiskamine

Päikesepaistelisel laupäeval, 15. juulil, toimus Maardu linna 43. aastapäevale pühendatud pidustus. Meie kauni linna sünnipäeval said selle elanikud ja külalised osa erinevatest üritustest, mis algasid linnastaadionil ülelinnalise hommikuvõimlemisega ja jätkusid võrkpallivõistlustega Maardu Põhikooli staadionil. Põnevast võistlusvaimu täis turniirist võtsid osa lapsed ja täiskasvanud. Kümned maardulased alustasid oma päeva aktiivselt ja tervisele kasulikult.

Tähtpäeva puhul oli Kellamäe pargis ette valmistatud huvitav kultuuriprogramm. Sadade pealtvaatajate ees astusid üles nii Maardu kollektiivid kui ka külalisesinejad. Kontserdiplatsil toimus Maardu õpilasmaleva loominguline tervitus, samuti esinesid konkursi-festivali Maardu-F-Eestis laureaadid. Õhtut lõpetasid ansamblid Karavan ja PX Band & Lavanda.

Kellamäe pargis olid laste lõbustamiseks karussellid, batuudid, laste elektriautod ja lasketiirud. Maardu koolide poolt organiseeritud telkides said lapsed tegeleda omaloominguga ja maitsta maiustusi.

Linna tähtsaima ürituse pidulik osa algas Maardu linnapea Vladimir Arhipovi kõnega. Ta õnnitles linlasi ja linnakülalisi pidupäeva puhul ning tänas kõiki, kes Maardu linna arengule kaasa on aidanud: „Täna meenutame ja täname neid, kes on päevast päeva ja aastast aastasse panustanud meie Maardu arengusse, luues linna, kus on hea ja mugav elada. Kallid linnaelanikud, soovin teid kõiki õnnitleda suurepärase peo puhul ning tänan teid armastuse ja austuse eest meie linna vastu!“

Peo avatseremoonia lõppes Maardu linna lipu piduliku heiskamisega. Linna sümboli heiskasid lipumasti Maardu Linnavolikogu esimees Ailar Lyra ja Maardu noorte linnavolikogu esimees Maria Kastujeva.

Peo piduliku osa lõpetuseks olid kõik linlased ja külalised oodatud kostitama end maitsva ja aromaatse kalasupiga, mis lisas kogu üritusele veelgi rohkem rõõmu, ühtekuuluvustunnet ja loomulikult ka maitset.

Linnapäev jätkus Muugal, kus pühapäeval, 16. juulil, peeti kodukohvikute päeva. Muuga aktivistide eestvedamisel olid selles kaunis piirkonnas eramajades kodukohvikud avatud juba kuuendat korda. 2018. aasta juulis paika pandud traditsioon leidis kohe elanike seas heakskiidu, kinkides nii kodukohvikute pidajatele kui ka nende külastajatele palju imelisi emotsioone.

Lisaks maitsvatele isetehtud küpsetistele, õhulistele kookidele, hamburgeritele, salatitele ja muudele maitsvatele hõrgutistele said kohvikukülastajad sel päikeselisel suvepäeval nautida vaadet õdusatele õuealadele koos õitsva ja lokkava roheluse, muusika ja meeldiva suhtlemisega. Muidugi oli iga kodukohvik ainulaadne mitte ainult menüü poolest: kuskil oli ette nähtud meelelahutus lastele; keegi pakkus oma külalistele elavat muusikat; ühes kohvikus korraldati improviseeritud miniturg, kust sai tellida graveeringut või osta mänguasju jne; mõnes kodukohvikus usaldati maitsvate toodete valmistamise protsess vanematele lastele. Kokkuvõttes said külastajad ühest kohvikust teise jalutades ja nende külalislahkete omanikega vesteldes vaid kõige meeldivamaid muljeid.

Samal päeval toimus Murelipuu puiestee Aiaakadeemias arutelu, millest võtsid lisaks Muuga elanikele osa Maardu Linnavolikogu ja Maardu Linnavalitsuse esindajad. Seekord arutlesid kohaletulnud Muuga avaliku ruumi planeerimise ja Muuga kohaliku kogukonna keskuse loomise teemadel. Mõlemad omavahel seotud teemad võeti kokku ühise pealkirjaga: „Minu unistuste Muuga“. Arutelul osalejad uurisid Muuga kaarti ja territoriaalset potentsiaali, tehes ettepanekuid piirkonna arendamiseks. Iga selline arutelu saab heade ideede allikaks ja aitab leida nende elluviimiseks realistlikke lahendusi.

Pühapäevane programm lõppes tavapäraselt muusikaga – Erich Kriegeri piknikukontsert Lennula platsil tõi kokku kõik, kes soovisid muusikat kuulata, tantsida ja loomulikult ka sõprade-tuttavatega kohtuda.

Maardu linna sünnipäev ei ole lihtsalt kuupäev kalendris, see on rõõmus ja helge püha, mis ühendab meid kõiki ja leiab vastukaja tuhandetes südametes.

Aitäh kõigile korraldajatele unustamatu ja tõeliselt südamliku peo eest! Aitäh kõigile Maardu linna elanikele, kes võtsid osa meie armastatud linnapäeva tähistamisest!