Maardus lõppes uue sotsiaalmaja ehitus

Maardu Sotsiaalmaja ehitus on lõppenud ning 30. juunil toimus Kallasmaa 9 hoones pidulik avamistseremoonia. Uut sotsiaalmaja ootavad ees sisustustööd ning uksed uutele elanikele plaanitakse avada sügisel.

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul tähistab Maardu Sotsiaalmaja avamine linna soovi arendada sotsiaalseid programme ja valmidust investeerida hooliva ja toetava linnakeskkonna arendamisse. “Sotsiaalmaja on koht, kus inimesed saavad tunda end teretulnuna, leida tuge või alustada oma eluga uuesti. Soovin, et sellest areneks tõeline hoolivuse keskus, kus igale inimesele pakutakse väärikat toetust ja võimalust täisväärtuslikuks eluks,” sõnas linnapea. “Oleme väga tänulikud kõigile partneritele ja alltöövõtjatele, kes on aidanud sotsiaalmaja projekteerimisel ja ehitamisel. Igaühe panus on olnud hindamatu ning see on võimaldanud Maardu linnal luua kogukonnale väga olulise sotsiaalse objekti,” lisas Arhipov.

Uus Maardu Sotsiaalmaja veelgi mugavamaks ja kaasaegsemaks. Kolmekorruseline hoone suletud netopinnaga ca 1560 m2 on keskkonnasõbralik ja energiasäästlik. See vastab kõikidele ohutusnõuetele ning tagab seal viibivate inimestele ja personali turvalisuse ning mugavuse.

Uues sotsiaalmajas on 44 korterit, sh 10 korterit erivajadustega inimestele. Hoone projekteeriti spetsiaalselt sotsiaalmaja vajaduste kohaselt, selles elavatel erivajadustega inimestel on lihtsam igapäevaste ülesannetega toime tulla ja täisväärtuslikku elu elada.

Projekteerimis- ja ehitustööde kogumaksumus moodustab ca 3 225 183 eurot ning ehitust teostavad Enska Ehitus OÜ ja Magma AS.

Maardu Sotsiaalmaja vana hoone sai 2021. aasta jaanuaris tulekahjus tõsiselt kannatada. Ekspertiiside käigus leiti, et hoone ei kuulu taastamisele ning see lammutati ära. Uus hoone ehitati samale kinnistule.