Maardu linn osales laulu-ja tantsupeol

38 noort lauljat ja tantsijat ning 5 akordionisti Maardust osalesid XIII Noorte laulu- ja tantsupeol “Püha on maa”.

Rohkem kui 8000 tantsija seas oli ka 20 Maardu Gümnaasiumi keelekümblusklassi 1 klassi õpilast kelle jaoks oli see nende esimene suur tantsupidu. Juhendajad Anu Sikka ja Kerli Jeršova teavad, et lisaks ühtekuuluvusele ja tantsulustile aitab tantsimine õppida ka eesti keelt. Kallavere Keskkooli mudilaskoor tegutseb alles esimest aastat aga sellegipoolest jõudsid nad oma juhendaja Maibrit Puusepa käe all ära õppida laulupeo repertuaaris olevad toredad laulud ning laulupeo rongkäigus kanti spetsiaalselt koorile disainitud rahvuslike elementidega koorivorme. Laulupeoga käib alati käsikäes ka suur rahvamuusika kontsert, millest sellel aastal võttis osa ka Maardu Kunstide Kooli baasil moodustatud Maardu Akordionistide Ansambel. Jekaterina Semenova juhendamisel on ansambel järjepidevalt lihvinud oma pillimängu oskusi ning rahvamuusikakontserdil osalemiseks oli kevadel vaja žüriile hindamiseks ette mängida küllaltki nõudlik repertuaar. See õnnestus ja ansambel esines koos teiste muusikutega Tallinnas, Vabaduse väljakul.

Maardu Linnavalitsus ja Maardu Kultuuri- ja Infokeskus tänab kollektiive, nende juhendajaid ja kõiki, kes aitasid kaasa, et Maardu linn oleks väärikalt esindatud Eesti kõige suuremal kultuurisündmusel. Kohtumiseni juba järgmisel laulu- ja tantsupeol, 2025 aastal.

Maardu linna kollektiive, kes osalesid XIII Noorte laulu- ja tantsupeol “Püha on maa”. Erilised tänud juhendajatele Anu Sikka, Kerli Jeršova, Maibrit Puusepp, Jekaterina Semenova. Suur-suur tänu ka Kallavere Keskkooli huvijuhile Marin Naarile ja Maardu Õpilasmaleva juhile Erika Tiganikule.

Meelis Muhu

Maardu Kultuuri- ja Infokeskuse kunstiline juht