Teatrifestival tõi publiku ette ligi kolmkümmend värvikat etendust

10.-12. mail toimunud XV teatrifestival „Minu teater – minu kapriis” hämmastas nii publikut kui ka osalejaid oma mitmekülgsuse ja rikkaliku sisuga.

Kolme festivalipäeva jooksul said end näidata 19 kollektiivi erinevatest Eesti linnadest – festivalil osalesid külalised Rakverest, Narvast, Kohtla-Järvelt, Jõhvist ja Tallinnast. Festivalil osalesid ka Maardu linna koolide lasterühmad: Maardu Põhikooli 3. A klass Valentina Katõševa juhendamisel; Maardu Gümnaasiumit esindasid kooliteater „Ptšelki“ Ljudmilla Borissova ja Tatjana Kovši juhtimisel, kooliteater „Kapelki“ ning mitmed rühmad Jessenia Antropova juhtimisel. Lisaks esitas festivali korraldaja teater „Veer & špaga“ suurepärase etenduse „Uni kasside maal“, mis on teatristuudio noorematele osalejatele hariv.

Üsna suur hulk kollektiive näitas kolme festivalipäeva jooksul publikule 29 erinevat, huvitavat ja väga värvikat etendust, mis on festivali „Minu teater – minu kapriis“ rekord. Ja kuigi festivalil traditsiooniliselt auhinnalisi kohti polnud ning parimaid ja halvimaid välja ei selgitatud, hindas sel aastal kõiki etendusi meie professionaalne žürii: Eesti Vene Teatri stuudio õpilased Ivan Mõsjagin ja Pavel Kornõšev, Eesti Vene Teatri näitleja Kristina Sorokina ja Vene Nukuteatri juht ja ajakirjanik Vladimir Barsegjan.