Maardus tunnustati parimaid koolilõpetajaid

15. juunil toimus Maardu Linnavalitsuse poolt korraldatud pidulik vastuvõtt parimatele Maardu koolide lõpetajatele, kuhu oli kutsutud 22 koolilõpetajat. Maardu Linnavalitsus autasustas kuldmedaliga lõpetajaid 500 euroga ja hõbemedaliga lõpetajaid 350 euroga. Sel aastal lõpetasid Maardus Gümnaasiumi kuldmedaliga 5 õpilast ja hõbemedaliga 3 õpilast.

Linnapea Vladimir Arhipov tervitas linna parimaid koolilõpetajaid: „Teie teadmiste pagas on varustatud vastutustundlikkusega, empaatiaga, oskusega leida ja hoida sõpru, planeerimisoskusega ning pungil eluks olulisi teadmisi. Tänane päev on märkimisväärne, seljatatud on pikk ja vaevarikas koolitee ning nüüd ootab teid ees uus eluetapp, teekond iseseisva elu suunas. Ma soovin, et te läbiksite seda teekonda kartmatult, et teid saadaks lakkamatu edu ning lähedaste tugi. Asuge julgelt ehitama oma tulevikku, kasutage oma koolist saadud oskusi ja teadmisi ära nii, et saavutaksite oma püstitatud eesmärgid ja unistused.“

„Peamine, et te oleksite sellel teekonnal õnnelikud, ärge unustage iseennast, lähedasi ja sõpru. Leidke aega lemmiktegevuste ja hobide jaoks. Seejuures liikuge kindlal sammul oma unistuste poole, ärge lükake oma ettevõtmisi edasi – haarake võimalustest kinni, mida elu teile pakub. Edaspidine edu sõltub nüüd teist endist. Usun siiralt, et teil kõik õnnestub. Hoidke meeles kõike, mida õpetajad teile õpetasid ja olge avatud uuteks teadmisteks ja kogemusteks. Julgelt edasi uute saavutuste poole, kallid noored!“ lisas linnapea.

Maardu Gümnaasiumi lõpetasid sel aastal kuldmedaliga Erik Lavrov, Taja Glasberg, Nick Alasi, Anna Vassiljeva ja Diana Strelkova. Hõbemedaliga lõpetasid Eerika-Nadežda Komelkova, Daniel Djatlov ja Tigran Gjulumjan. 9. klassi lõpetajate hulgas märgiti ära ka Sofia Selestina Märs, David Vassiljev, Nikita Novikov ja Andrei Gmõr, kes lõpetasin põhikooli kiituskirjaga. Sel aastal tunnustati õpilasi ka uues kategoorias „aktiivne õpilane“, sellise tiitli pälvisid Zlata Zotovic ja Anastassia Gabitova.

Maardu Põhikooli lõpetasid kiituskirjaga Zlata Broniševskaja, Anna Popovitš, Albert Šteinbach ja Alina Tšerkašina. Kallavere Keskkooli parimad 9. klassi lõpetajad on sel aastal Liis Marii Lainevool, Gerit Reidak, Maare Vint ja Lilli Tulp.

2023. aastal lõpetasid õppimist Maardu koolides kokku 227 õpilast, neist 149 omandasid põhihariduse ning 78 õpilast said keskhariduse.