„Kui tore, et me kõik täna siia kogunesime“

Teatri Veer & Špaganäitlejad, absoluutselt identsetes kombinesoonides, nagu 50 aastat tagasi kandsid remondi- ja mehaanikatsehhi töölised, astusid lavale katkendiga 50 aasta tagusest stsenaariumist

Maardu keemiatehase töötajate pidulikust kohtumisõhtust

Võib-olla on kätte jõudnud juba see aeg,

kui kõigi hoolte peale käega lüües,

on võimalik meid kõiki kokku tuua,

määrates kohtumise laupäevaks.

Juuni esimesel laupäeval oli Maardu Vaba Aja Keskuse saal pilgeni täis – Maardu keemiatehase töötajad kogunesid taas kokkusaamisele. Seekord oli üritusele valitud tavatu formaat kunagise menusaate „Kogu südamest” järgi. Olles õhtujuhi ja samas vanaema rollis, rääkisin oma lapselapsele Maardu keemiatehasest ja meie armsast linnast, sellest, kuidas neid ehitati, arendati ja ümber kujundati. Kavandatud stsenaariumi aitasid laval ellu viia Maardu Rahvamaja kollektiivid: Maardu Linna Koor (juhendaja Jekaterina Haak), vokaalstuudio Aeg Laulda (juhendaja Jelena Derizemlja), koor Raduga (juhendaja Petr Zotovitš), tantsurühm Elurõõm (juhendaja Alena Znojeva), noorteteater Veer & Špaga (juhendaja Jessenia Antropova), aga ka Maardu Vaba Aja Keskuse töötajate meeskond: Roman Silla, kes tegi meie linnast ja tehasest suurepärase kinokroonika; helitehnik Oleg Radtšenko; Ljubov Komarova, kes abistas tehnilises töös stsenaariumiga; Jelena Jegorova, kes oskab alati kontserdisaalis hubast õhkkonda luua. Eriline tänu Maardu keemiatehase töötajale Ljudmilla Sjatkovskajale tehase ajalooga seotud nõustamise eest.

Fanfaari saatel tervitasid külalisi noore põlvkonna maardulased:

Oleme keemikute lapselapsed ja lapselapselapsed,

auväärsemat nimetust pole.

Armsad vanaemad ja vanaisad,

võtke vastu meie kõigi tervitus!

Traditsiooni kohaselt avas peo selle peamine initsiaator, Maardu linnapea Vladimir Arhipov. Ta õnnitles Maardu keemiatehase töötajaid professionaalse tähtpäeva puhul ning rõhutas, et selle ürituse peamine eesmärk on põlvkondade järjepidevus, meie linna ajaloo ja traditsioonide edasiandmine noorele maardulaste põlvkonnale.

Tormilise aplausi saatel toimus Maardu keemiatehase kõigi tsehhide töötajate loendus – nii tervitasid endised kolleegid üksteist tervete tsehhide kaupa. Kaunid ja soojad tänusõnad toimuva kohtumise puhul ütles sportlane ja keemiatehase aktivist Fjodor Sekamov. Ning peo kulminatsioonina pakuti „elustunud” fotot remondi-mehaanikatsehhi töötajatest, samal ajal kui teatri Veer & Špaga näitlejad absoluutselt identsetes kombinesoonides, nagu 50 aastat tagasi kandsid remondi- ja mehaanikatsehhi töölised, astusid lavale katkendiga 50 aasta tagusest stsenaariumist. Stsenaariumi, nagu ka kombinesooni, mis on nüüd tõeline muuseumieksponaat, hoidis alles meie imeline ja armastatud kunstilise isetegevuse harrastaja Valentin Ševkunov.

Pärast peo põhiosa tähistasid kõik külalised kauaoodatud kohtumist šampanja ja suupistetega. Kava lõpetas tantsuansambel Jack Pot, kelle laulude saatel külalised rõõmuga tantsisid.

Kallid keemiatehase töötajad!

Soovime, et segaksite oma elus kokku naeratust ja rõõmu, naeru ja ilu. Tehke alati headuse, õnne, edu ja armastuse keemiat – see on suurim ja tähtsaim keemia elus.

Lilia Ruban

Huvitegevuse koordinaator

Maardulaste noor põlvkond tervitab keemiatehase töötajaid