Värvilised unistused

Koolieelikute värvilised unistused

Foto autor: Sergei Kerra

26. aprillil toimus Maardu Vaba Aja Keskuse laval esimene koolieelikute loovusfestival “Värvilised unistused”, mille korraldaja oli lasteaed Rukkilill.

Festivalist võtsid osa lapsed neljast Maardu linna lasteaiast. Lapsed esinesid suurel laval eredalt, näidates publikule oma andeid. Festivali kavas olid eesti- ja venekeelsed laulud, eesti rahva- ja lastetantsud. Festivalil osalejad rõõmustasid publikut kaunite kostüümidega.

Üritus toimus sõbralikus ja soojas õhkkonnas, mille lõid festivali läbiviijad Jolika Popel ja Aleksander Šaklein. Festivali lõpus laulsid nad koos kõigi osalejatega laulu „Värvilised unistused”.

Korraldajad teadlikult ei määratlenud etteastete teemat. Kuna festivali nimetus „Värvilised unistused“ viitab suuremale loomingulisele vabadusele, otsustati etteastete teemasid mitte piirata, kutsudes osalejaid üles iseseisvalt unistama.

Korraldajate kavandatud festivali põhieesmärk oli pakkuda lastele esinemisvõimalust suurel laval, sest kõik lapsed ei käi loomingulistes ringides. Festival aitas lastel end näidata, õpetajatel aga märgata lapse loomingulist potentsiaali.

Üritus on plaanis läbi viia ka edaspidi. Uus festival on kavas juba 2024. aasta kevadel. Loodame, et sellest saab meie linna järjekordne hea traditsioon.

Valeria Erhardt

Lastead Rukkilill muusikaline juht