Maardu City Run toob üle-eestilise linnajooksude hõngu Maardusse!

2022. aasta sügisel võis Maardu linnaparkides ja tänavatel sageli kokku puutuda ratta seljas meestega, kes tegid tiirud mööda linna tänavaid aeg-ajalt kaardile pilku heites. Üks nendest meestest oli Eestis juba 13 aastat Ööjookse ja muid populaarseid rahvaspordiüritusi korraldanud Marko Torm, meie tänane vestluskaaslane.

Maardu linn oli käed löönud Eesti Ööjooksu korraldajatega, kes järgmise kolme aasta jooksul panustavad Maardu linnas selle nimel, et augustis saaks meie linnas toimuda kõikjalt Eestist huvilisi kaasav “Maardu City Run” nimeline liikumisfestival. Nagu ka suuremate maratonide puhul, antakse selleks korraks osa tänavaid ja teid võistlejatele käsutusesse. Või õigem oleks öelda osalejatele, sest Maardu City Run raames saab igaüks osaleda endale jõukohases tempos: jalutades, joostes või kepikõndides, ka lapsevankriga või ratastoolis rada läbides.

Uurime sündmuse peakorraldajalt Marko Tormilt, mis üritusega tegemist ja miks Maardus.

Marko, jaga palun muljeid Maardu linnast ja sellest, miks valisite liikumisaastal just meie linna oma uue sündmuse toimumiskohaks?

Oleme oma klubiga enam kui kümnendi korraldanud Eestis liikumisharrastuse sündmuseid, spordivõistlusi ja kultuuriüritusi. Sellele lisaks veel ca 7 aastat aktiivset õppimist teiste kõrvalt. Janu eriliste elamuste ja väljakutsete vastu on see, mis kannustab ja julgustab looma ning arendama.

Liikumisharrastus ja selle edendamine on meie tugevaim kompetents, seetõttu oleme kõige nähtavamad just selles valdkonnas, luues erilisi ja eristuvaid formaate atraktiivsetes keskkondades. Maardu on minu ja meie meeskonna jaoks väga eriline ning huvitav korralduskoht. Kõnetav ja kutsuv. Linn, millel kõik eeldused meelitada aja jooksul siia liikuma ja võistlema suurt osa nt Tallinna või Virumaa liikumisharrastajatest. Eeldusteks Tallinna lähedus, head ühendused ja intrigeeriv keskkond. Tunnistagem – põnev on. Maardusse satub harva inimene, kellel Maardusse asja ei ole, aga kui siia sisse keerad, siis leiad eest nii soojad inimesed kui ka mõnusa elukeskkonna. Tulevikus, loodan, et ka kiire ja atraktiivse jooksuraja.

Kuidas kavatsete teha nii, et uus suursündmus leiaks sooja vastuvõtu kohalike elanike poolt? Mida võiks maardulane Maardu City Run ürituse kohta teada?

Esiteks, tegu on liikumisüritusega. Jõukohaste distantsidega enamusele. Oleme koos kohalike inimestega loonud huvitava linnaringi, mille pikkuseks täpselt 5 km ja osalejad saavad läbida, kas 5 km või 10 km. St 10 km osaleja läbib ringi kahel korral. Rada saab läbida, nagu juba öeldud, kasvõi käsikäes pereliikmega, naabrite, kolleegide või sõpradega. Need, kes võistlevad enda või trennikaaslasega – ka nendele on kõik eeldused kiire jooksuaja saavutamiseks loodud.

Mõlemal distantsil on osaleja rinnanumbri taha kinnitatud elektrooniline ajavõtukiip, mis annab finišisse jõudes täpse lõpuaja ja see kajastub ka hiljem tasuta alla laaditaval e-diplomil. Finišis ootab kõiki ees nii kaunis ja raske medal kui kinkekott. Viking Line premeerib osalejaid kinkekaardiga Soome reisiks.

Kuna tegemist on pereüritusega ja meie, täiskasvanute, roll on näidata lastele eeskuju, siis toimuvad enne põhistarte ka meeleolukad lastejooksud. Osaleda saavad lapsed vanuses kuni 13 aastat. Ka neid ootab finišis unikaalne medal ja magus kinkekott. Peamine tasu on liikumisrõõm kogu perega.

Kokku ligi kaks ja pool tundi tegevusi linnaruumis ja iga maardulane võib uhkusega tõdeda, et riiklikul liikumisaastal on nemad panuse andnud – osalenud oma kodulinnas Maardu City Run üritusel. Loodan väga, et sündmuse Maardusse tulek innustab linnarahavast liikuma, jalutama ja sörkima nii enne üritust kui ka pärast seda.

Kas osalemine on tasuline ja mida peab selleks tegema, et nimi saaks kirja ja jooksupilet lunastatud? Kui palju ootate inimesi osa võtma ja kas on ka osalemise ülempiir?

Ootame esimesel korraldusaastal vähemalt 500 täiskasvanut inimest Maardust, Eestist ja välismaalt ning paarisadat last. Usun, et see on hea tulemus, arvestades kui palju on Eestis häid ja huvipakkuvaid sündmusi. Tuleb tunnistada, et korraldajana konkureerime kõigega, mis eeldab osalejate aega ja huvi. Olgu selleks kontserdid, suveetendused või muud võistlused. Vanaema juubelist ja pere väljasõidust suvilasse rääkimata.

Tänu Maardu linna ja Integratsiooni Sihtasutuse toetusele oleme saanud hoida kohalike inimeste jaoks osalemise nii soodsa kui tänapäeval võimalik, kuid nagu liikumisürituste puhul tavapärane, kallineb ka meil pilet teatud aja tagant. Seega varasem registreerija saab soodsama pääsme.

Ülempiir on samuti olemas, kuna tellime mitmeid kuid ette nii medalid kui ajavõtukiibid. Lepingud sõlmitakse käimlate rendiks, prügiveoks jpm. Tellitakse joogid teeninduspunktidesse ja planeeritakse muidki tegevusi. Seega loodame, et keegi hilise huvi pärast ilma ei pea jääma, kuid välistatud see ei ole.

Registreerimine toimub mugavalt meie kodulehel: ööjooks.ee. Sealsamas saab tasuda peale andmete sisestamist pangalingi vahendusel ka osalustasu. Nimi ilmub stardiprotokolli paari tunni jooksul ja siis ei ole muud kui tulla sündmuse päeval Maardu Kultuuri- ja infokeskusesse stardimaterjalidele järgi. Muide, start ja finiš asuvad Stardi tänaval.

Mis on lõpetuseks see hea uudis, mida soovisite veel lugejatega jagada?

On tõeliselt hea meel, et linna juhtkond soovib selliselt oma inimestele uute sündmuste nautimise lihtsaks ja kättesaadavaks teha. Oleme kokku leppinud, et Maardu elanikud saavad kuni 20. juunini registreerida erilise soodushinnaga ja neile sobilikule distantsile (5 km; 10 km, lastejooksud). Allahindluskood: maardu40 tagab 40% soodustuse kõikidel valitud distantsidel.

Võtke sõber ja pere ning tulge osalema – anname koos liikumisaastale hoogu. Maardus!

Maardu City Run

  • Toimumisaeg ja koht: 27.08.2023 Maardu linn
  • Start ja finiš: Stardi tänav
  • Cappy lastejooksud kell 12.00
  • Stebby 5 km ja Neptunas 10 km kell 13.00
  • Stardimaterjalide väljastus Maardu Kultuuri- ja infokeskusest alates kell 10.00