Euroopa päeva tähistamine Maardu Gümnaasiumis

Maardu Gümnaasiumis tähistati erinevate ettevõtmistega 9. mail Euroopa päeva.

Igal aastal tähistatakse 9. mail Euroopa päeva ja sellega koos rahu ja ühtsust Euroopas. See päev märgib ajaloolise Schumani deklaratsiooni aastapäeva. Selles deklaratsioonis esitati tema idee uut liiki poliitilise koostöö kohta Euroopas, mis muudaks sõja Euroopa rahvaste vahel mõeldamatuks. Schumani ettepanekut loetakse praeguse Euroopa Liidu alguseks.

Selle päeva raames käis meie koolis Euroopa Parlamendi liige Yana Toom, kes rääkis oma tööst Euroopa Parlamendi liikmena, 9. mai tähendusest Euroopas ja Euroopa Liidust üldisemalt. Koolis korraldasime minikontserdi, kus õpilased Aleksandr Šaklein ja Zlata Zotovich esitasid itaalia- ja prantsuskeelseid laule. Õpilased tegid plakateid erinevate Euroopa Liidu riikide kohta, maaliti Antoine de Saint-Exupéry raamatu „Väike prints“ teemalisi pilte, mängiti Euroopa Liidu teemalist interaktiivset Kahoot mängu ning itaalia keele ja kultuuri õpetaja Maura Paglino korraldas õpetajatele itaalia köögi kokkamisõhtu.

Suur tänu tegevuste korraldajatele ja osalenutele.

Matthias Vanamb

Maardu Gümnaasiumi arendusjuht