Uudised Maardu Kunstide Koolist

11. mail avatakse Maardu Kunstide Kooli fuajees näitus nimetusega „Imepärane aed“. Tegemist on kooli traditsioonilise näitusega, mille pühendame oma lõpetajatele.

Lilled on maalikunstis üks kunstnike lemmikteemasid, aga ka inspiratsiooniallikas. Kaunid natüürmordid ja imepärased taimed maalikunstnike lõuenditel võivad mitte ainult kaunistada interjööri, vaid paljastada ka salajase tähenduse ja edastada sõnumi.

Kunstis on sajandite jooksul kogunenud pilte lillede sümboolsest tähendusest. Kunstnikud kasutasid neid teadmisi oma teoste semantilise ja emotsionaalse laetuse suurendamiseks. Kuni 19. sajandi teise pooleni olid lilled lõuenditel „rääkivad. Lillemaali levik Euroopas oli aianduse arengu tulemus ja järk-järgult hakkasid lillekujutised kaotama oma sümboolset tähendust, kunstnikud hakkasid rohkem tähtsustama nende esteetikat ja ilu.

Näitusekollektsioonis „Imepärane aed“ pöördusime lillede mitmekesisuse poole ja püüdsime luua omamoodi lillede „portreesid“. Siin võib näha liiliat – iidsete valitsejate lemmikut, roosi – südamete patrooni, puhtust sümboliseerivat iirist ja elava ilu kaduvust meenutavat mooni.

Näitus jääb avatuks õppeaasta lõpuni. Kunstide osakonna juhataja Olga Haak tänab kõiki õpilasi. Kohtumiseni uuel õppeaastal!

25. märtsil toimus Nõmmel vabariikliku konkursi „Parim noor instrumentalist 2023 lõppvoor, millest võtsid osa madala registriga vaskpuhkpille mängivad Eesti muusikakoolide õpilased.

Meie kooli õpilane Remi Averin saavutas III koha! Õnnitleme Remi Averini, tema kontsertmeistrit Marina Urmi ja õpetajat Andrei Sedlerit.

Remi Averin koos õpetaja Andrei Sedleriga

Jekaterina Semenova

Maardu Kunstide Kooli õppealajuhataja