Palju õnne sünnipäevaks, kallis Eesti!

Eesti Vabariigi 105. aastapäeva tähistamine Maardu linnas algas pidulikult riigilipu heiskamisega. 24. veebruari varahommikul toimus Eesti Vabariigi lipu heiskamise tseremoonia nii Maardu Vaba Aja Keskuse juures kui ka Muuga Lasteaia ees asuval platsil. Eesti Vabariigi hümn ja õnnitluskõned kõlasid meie linnas kahes paigas korraga.

Muuga piirkonnas toimunud tseremoonial viis Eesti Luterliku Kiriku diakon Herki Talen läbi palvetalituse ja ütles õnnistussõnad. Pärast riigilipu heiskamist õnnitlesid iseseisvumispäeva puhul kõiki kohaletulnuid Maardu linnavolikogu esimees Ailar Lyra ja Maardu linna abilinnapea Aleksander Frosch.

Kallavere linnaosas esines riigilipu heiskamise tseremoonial kohaletulnutele Maardu linnapea Vladimir Arhipov. Eesti Vabariigi kujunemisloo lehekülgi sirvides meenutas linnapea, et meie riigi iseseisvus võideti Vabadussõja lahinguväljadel, kogu eesti rahva raskes ühises võitluses. Ta märkis ka, et meie esivanemate pärandit tuleks hoolikalt hoida ja kutsus üles vastutama Eesti tuleviku eest: „Vabadus meie riigile on tulnud kalli hinnaga. Meie esivanemad, kes jäävad alatiseks kangelasteks, võitlesid oma rahva, keele ja kultuuri säilitamise eest. Hoidkem hoolikalt seda meile edasi antud pärandit. Vastutagem oma riigi ja selle tuleviku eest!”

Päev varem, 23. veebruari õhtul, toimus Maardu Vaba Aja Keskuses pidulik kontsert Eesti Vabariigi 105. aastapäeva auks. Kontsert algas linnajuhtide õnnitlussõnadega.

Piduliku kavaga astus lavale Maardu Linna Koor (juhendaja dirigent Jekaterina Hakk). Pärast mõne laulu esitamist liitusid koori solistidega Maardu Kunstide Kooli akordionistid (juhendaja Jekaterina Semenova). Kontserdil esines ka saksofonist Jaroslav Sorbu (juhendaja Marina Štsigorets-Sokolova). Säravaks lõpuakordiks oli käsikellade ansambli Campanelli esinemine, mille solistid esitasid mitmeid eesti vaimulikke teoseid.

Lisaks kontserdile oli kauniks kingituseks Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud ja linnavalitsuse poolt ette valmistatud fotonäitus „24. veebruar – inimhinged vaba Eesti Vabariigi eest”. Fotonäitus rääkis nii Vabadussõjaga seotud rasketest ajalooetappidest ja tähtsamatest daatumitest, kuid ka sõja läbinud inimestest nende mälestuste kaudu.

Eesti Vabariigi 105. aastapäeva tähistamine oli pidulik ja meeldejääv. Üritus paistis silma siiruse ja südamesoojusega, mida võis lugeda publiku silmist.

Elagu Eesti Vabariik!

Elagu eesti rahvas!

Palju õnne sünnipäevaks, kallis Eesti!