Ei ole midagi võimatut

Maardu Gümnaasiumi 10. klassi õpilane Adelija Solovjova

Ettevõte LINKITALY korraldas Saksamaal, Slovakkias, Austraalias, Tšehhis ja Eestis itaalia kirjaniku Antonio Di Cicco auks kirjandusvõistluse itaalia keelt õppivate kooliõpilaste ja tudengite seas. Selle konkursi võitja sai autasuks nädalase reisi Itaaliasse ja võimaluse puhata Rossana kõik hinnas hotellis.

Konkursi tingimuseks oli essee kirjutamine itaalia keeles reaalsest või väljamõeldud Itaalia reisi kogemusest. Igast riigist valiti välja oma võitja.

Kuna Maardu Gümnaasiumis on võimalus õppida itaalia keelt Maura Pauglino juhendamisel, said õpilased sellest konkursist osa võtta.

Võistlusel osales Maardu Gümnaasiumi 10. d klassi õpilane Adelija Solovjova, kes saavutas Eestit esindanud osalejate seas esikoha. Adelija kirjutas loo kahe nõbu lapsepõlveunistusest minna iseseisvalt Itaaliasse, kui üks neist saab 18-aastaseks.

Katkend Adelija kirjandist „Lapselik unistus“:

Jess, sa saad varsti ju 18, kas mäletad, kuidas me plaanisime omapead Itaaliasse lennata? meenutas Delja laua taga istudes ja pöördus Jessica poole.

„Mida? Kuidas varsti 18? Ah, ma olin juba selle lapsepõlveunistuse unustanud…

Palun vaiksemalt! katkestab professor tüdrukuid, sest nad segavad oma jutuga tema loengut disainist.

Tüdrukud jäävad vait ja ootavad kuulekalt ära tunni lõppu.

Lapsest saati unistasid nõod sellest, et õpivad ära võõrkeele ja saavad kõigi ees rääkida nii, et keegi neist aru ei saa. Neile meeldis itaalia keel, kuna see kõlas harmooniliselt, pealegi öeldi Jessicale sageli, et tal on itaaliapärased näojooned

Kogu meie koolipere õnnitleb Adelija Solovjovat kirjandusvõistluse võitmise puhul ja soovib imelist reisi päikeselisse Itaaliasse!

Tiina Kihulane

Maardu Gümnaasiumi õppejuht