Detsembrirõõmud lasteaias Rukkilill

Esinemine üritusel „Talve Võlumaa“

Foto: Sergei Kerro

Detsember lendas mööda nagu pikk õnnelik päev. Terve kuu valitses lasteaias pühade-eelne sagimine ning käisid ettevalmistused täiskasvanute ja laste armastatuimaks ja kõige maagilisemaks sündmuseks – aastavahetuse peoks.

Enne aastavahetuse pidu jõudsid meie lapsed osa võtta üritusest „Talve Võlumaa“, mis toimus esimest korda Kallavere Keskkoolis. Lapsed esinesid laulu ja tantsuga, näidates oma oskusi julgelt, hoogsalt ja emotsionaalselt. Täname etteastete ettevalmistamise eest muusikalist juhti Valeria Ergardti ja tantsuklubi „Kultura“ juhti Anna Farafonovat.

Sel aastal otsustasime minna lasteaia Rukkilill muusikasaali seinte vahelt kaugemale, korraldades seitsmele rühmale peo Maardu Vaba Aja Keskuses. See meil ka õnnestus. Hubane saal, kaunis jõulupuu ja kõikjal sädelevad tuled lõid piduliku meeleolu. Lapsed valmistusid maagiliseks sündmuseks – kohtumiseks jõuluvanaga: õppisid luuletusi, tantse, laule, sketše. Muidugi oldi veidi ärevuses ja närveeriti, kuid juba tuttavate meloodiate esimeste nootidega ärevus taandus ja miski ei suutnud enam peomeeleolu rikkuda.

Igal rühmal oli oma teema: toimus karneval – ühes rühmas riietusid poisid ja tüdrukud oma lemmiktegelaste kostüümidesse; teises rühmas lumehelbekesteks ja klounideks; kolmandas nääripadruniteks ja päkapikkudeks. Sõbralikult, rõõmsalt, lõbusalt, imede ja maagia ootuses ootasid lapsed jõuluvana ja teisi tegelasi. Selles aitasid meid head sõbrad, WonderPlaneti animaatorid, kellega oleme palju-palju aastaid tihedat koostööd teinud ja kellega kohtumist me alati suure põnevusega ootame.

Ja siin see oli – kauaoodatud, unustamatu maagia: muinasjututegelased, kes vajasid abi uue aasta või kingituste leidmisel. Lapsed osalesid rõõmuga mõistatuste ja nuputamisülesannete lahendamises ja pidulikes ringtantsudes.

Kingitused on saadud, luuletused ette loetud, laulud lauldud ja on aeg hüvasti jätta, kuigi mitte kauaks – kõigest järgmise uue aastani, mida me kannatamatult ootame!

Täname külalislahket perenaist Jelena Jegorovat meie eest hoolitsemise ja hubase saali ettevalmistamise eest ning Maria Radtšenkot muusika eest.

Olga Naydenova

Lasteaia Rukkilill direktor

Lepatriinude rühma pidu