Meie teetassi taga igavust ei tunne!  

Ukraina rahvakollektiivi Jatran esinemine

Tee, kuum ja aromaatne

uut jõudu annab

 ja kutsub sõpru laua äärde.

Väljas on külm ja kõle november, kuid meie majas pole kohta kurbusele, sest siia kogunevad elurõõmsad inimesed, kes on valmis oma rõõmu teistega jagama.

20. novembril toimus Maardu Rahvamajas tõeliselt populaarne üritus „Meie teetassi taga igavust ei tunne”. Pärast pikka isolatsiooni ja pandeemiat said Maardu kunstilise isetegevuse klubides osalejad lõpuks jätkata imelist traditsiooni – kokku saada, laulda, tantsida, ringmänge mängida ja loomulikult aromaatset teed juua.

Värviliste samovaride, nöörile kinnitatud krõbedate rõngikute ja tee kasulikest omadustest kõnelevate luuletuste kõrval tuli külalisi tervitama Valgevene selts Jalinka (juht Jelena Kaljagina), mis andis tervele peole hoogsa tempo ja lõbusa õhkkonna.

Seejärel esines kollektiiv Elurõõm (juhendaja Aljona Znojeva) uute tantsukompositsioonidega.

Ukraina rahvakollektiivi Jatran siirad ja hingestatud, aga ka rõõmsameelsed ja ülemeelikud laulud kutsusid publikus esile terve meretäie emotsioone. Selle kollektiivi esituse tase on Petr Zotovitši juhtimisel oluliselt tõusnud.

Meile tuli külla kollektiiv Krapiva Tallinnast eesotsas Tatjana Todeniga. Muide Tatjana on meie linnast pärit. Naised esinesid meie peol suurepäraselt ja imetlesid südamlikku ja lõbusat õhkkonda, mis Rahvamajas alati valitseb.

Mitu laulu esitas ansambel Rjabinuška (juhendaja Nikolai Švets). Oma laule esitas ka koor Raduga. Valgevenelased haarasid kõik peol osalejad kaasa ühisesse tantsuringi ning trio Jackpot ja Sergei Voronovi laulud võimaldasid lõbutseda kogu südamest.

Unustamatule peole nimega „Meie teetassi taga igavust ei tunne” kogunesid kõik meie linna pensionäride loomingulised kollektiivid – kokku üle 90 inimese. Jaanuaris korraldame aastavahetuse kontsert-kruiisi, millest võtavad osa kõik Rahvamaja kollektiivid, kokku üle 200 inimese!

On väga meeldiv ja liigutav, et meie armastatud Rahvamaja on pärast paljude aastate pikkust eksisteerimist jätkuvalt populaarne, meie kõigi poolt armastatud ja kodune. Muidugi on suur rõõm töötada loominguliste inimestega, kellel silmad säravad. Aitäh teile, kallid, teie entusiasmi, väsimatu energia ja meile kõigile kingitud suure rõõmu eest!

Lilia Ruban

Maardu Kultuuri- ja Infokeskuse huvitegevuse koordinaator