Pühadelauale

Kas on võimalik ette kujutada peolauda ilma magusa desserdita? Vaevalt küll, sest siis jääks pidu poolikuks. Ja kui soovite oma lähedasi üllatada enda kätega valmistatud maitsva ja kaunilt kaunistatud tordiga, siis see lehekülg on teile. Jäänud on vaid tänada Jelena Leksi selle hõrgu ja imeliselt maitsva retsepti eest ning juba võibki asuda seda ise valmistama.

Tort „Piimatüdruk“

Tordipõhjad:

kondenspiim – 1 purk (380 gr);

munad – 2 tk (keskmise suurusega);

jahu – 150 gr;

küpsetuspulber – 10 gr;

sool – 1/5 teelusikatäit, ilma kuhjata;

vanillisuhkur – 1 pakk.

Võikreem:

koor (35%) – 480 ml;

mascarpone juust – 240 gr;

tuhksuhkur või tavaline suhkur – 1 spl (palju suhkrut pole vaja, kuna tordipõhjad on niigi magusad).

Võikreemi valmistamine:

Vahusta mascarpone juust. Vahustamist jätkates lisa järk-järgult koor ja tuhksuhkur. Tulemuseks on hõrk ühtlane mass.

! Tähtis – vahustamisega mitte üle pingutada, et koor ei muutuks võiks ja vadak ei eralduks.

! Selle tordi jaoks võib kasutada koore-keedukreemi või mis tahes muud kreemi, mis endale kõige rohkem meeldib.

! Marjad võivad olla nii värsked kui külmutatud, võib kasutada ka marjakonfitit. Marjakonfiti on aeglasel tulel keedetud marjad suhkrusiirupis, millele on lisatud tarretusainet.

Taigna valmistamine tordipõhjade jaoks:

Klopi munad mikseris kohevaks, lisa kondenspiim, vahusta veel paar minutit. Sega jahu küpsetuspulbri, soola ja vanilliga, sõelu, lisa munasegule. Sega kõike õrnalt spaatliga, suunates seda alt üles. Segu konsistents on sarnane pannkoogitaignale. Lase taignal 15-20 minutit seista.

Tordipõhjade küpsetamine:

Kata küpsetuspann küpsetuspaberiga. Laota taigen lusikaga laiali, määri õhukese kihina vastavalt sinu valitud läbimõõdule. Mina kasutan 18 cm läbimõõtu.

Küpseta ahjus umbes 5 minutit keskmisel temperatuuril. Küpsemise ajal tordipõhjad kerkivad veidi ja muutuvad kahvatukuldseks. Taignast saab umbes 8-9 tordipõhja. Tõsta tordipõhjad välja ja aseta restile või lauale jahtuma.

! Ära aseta tordipõhjasid üksteise peale, sest nad võivad kokku kleepuda.

Kui tordipõhjad on jahtunud, hakkame torti kokku panema. Määri tordipõhi kreemiga, pane peale kiht marju või marjakonfitit ja kata järgmise tordipõhjaga. Kui kõik põhjad on tordiks kokku pandud, lõika ära tordi ebatasased servad (mina lõikan tavaliste köögikääridega). Määri tort igast küljest kreemiga. Puista peale kuivatatud ja peenestatud tordipõhja ning kaunista tordi pealt. Valmis tort aseta jahedasse kohta.

Torti võib lauale tõsta juba tunni aja pärast, kuid parem on see mitmeks tunniks külmkappi seisma jätta, et see läbi imbuks ja vormi säilitaks.

Head isu ja rõõmsaid pühi!