Kallavere Keskkooli uudised

Eelkool ja selle populaarsus

Eelmisel õppeaastal tegime oma eelkoolis suured  muudatused ning muutsime põhjalikult oma  eelkooli programmi. Usume, et kaasaegsem lahendus on lastevanematele logistiliselt mugavam ja aitab lastel kooliga paremini kohaneda. Populaarsuse kasvu ja vajaduse tõttu toimuvad nüüd tunnid kord kuus. Eelkool algab hommikul 8:15 ning kestab korraga neli tundi, samuti saavad lapsed koolis süüa ja seejärel naasevad lasteaeda või tulevad vanemad neile järgi. Sellel aastal võtsime vastu rekordarv eelkooli õpilasi, nimekirjas on lausa 50 õpilast. Suurim osakaal on lasteaiast Sipsik, kuid meie rõõmuks on ka linna teiste lasteaedade vanemad leidnud tee meie kooli, järelikult on meie kaasaegsem lahendus sobilik ning valmistab lapsi kooliks paremini ette. Lisaks Maardu linna lasteaedadele on lapsi ka väljaspoolt meie piirkonda, mille üle on meil väga hea meel.

E-gümnaasium

Alates septembrist on meie kooli gümnaasiumi astmes võimalik õppida nii kohapeal koolimajas kui ka e-õppes endale sobivast asukohast. Möödunud on peaaegu kolm kuud ja esimesed tulemused on juba näha. Igapäevaselt käivad koolimajas peaaegu pooled õpilased, teised on valinud e-õppe. Hea meel on tõdeda, et vaatamata esialgsetele hirmudele, on õpetajad oma õppetööd muutunud õpilaste jaoks paindlikuks ning kogu õppimine käib läbi Teams keskkonna. See tähendab, et õpilasel on tunniplaani järgi konsultatsiooniajad ja kohtumised õpetajatega, aga ka suur osakaal on iseseisval õppimisel ning tööde esitamisel kokkulepitud aegadeks. Õpilased ja õpetajad on uue süsteemiga juba harjunud ning meie seisukohalt on e-gümnaasium väga edukas ja jätkame kindlasti sellega.

Tervisetestid

Juba kolmandat aastat viime õpilaste ja õpetajate seas läbi terviseteste, et teada saada tervise hetkeolukorda ning anda tagasisideraportiga soovitusi, mida enda tervise heaks on vaja teha. Tulemustest selgub, et väga suur osa õpilasi on füüsiliselt ebatervislikus tsoonis. Seetõttu mõtleme koolina pidevalt võimalusi, kuidas pakkuda õpilastele lahendusi aktiivseks tegevuseks koolipäeva jooksul ja peale tunde. Selleks pakume õpilastele erinevaid tantsulisi liikumistunde, algklassidele „Sport on lahe“ huviringi ja suurematele võrkpalli. Lisaks on võimalik iga päev õpilastel kasutada spordisaali vahetundide ajal, et ennast füüsiliselt liigutada. Need võimalused on väga populaarsed ja õpilased kasutavad seda võimalust hea meelega. Hea on tõdeda seda, et uuenev kehalise kasvatuse õppekava on jõudnud meie mõtetele järele ning rõhutab suuremal määra liikumist, mitte enam ainult kindlate normatiivide täitmist. Oluline on, et õpilane saaks harjumuse liikuda ja olla kehaliselt aktiivne ning elada seetõttu tervislikumalt.

Õpetajate gala

Koostöös Vaba Aja Keskuse ja Maardu Linnavalitsusega toimus 7. oktoobril Kallavere Keskkooli spordihoones esmakordselt suurejooneline õpetajate gala, kuhu seekord olid kutsutud kõikide Maardu linna haridusasutuste töötajad. Üritusel tunnustati erinevates kategooriates oma tööga suure panuse andnud tublisid õpetajaid, tugispetsialiste, abipersonali ja teisi haridusvaldkonda panustajaid. Seekordne üritus oli järjekorras juba viies ehk juubeliüritus. Seetõttu oli üritus eriliselt suurejooneline. Ligemale 250 inimest rõõmustasid lisaks tänukirjadele ka ülipopulaarse Uku Suviste esinemise üle, keda saatis tantsuga meie kooli liikumisõpetaja Eghert-Sören Nõmm.

Ruumid rohkem kui õppimiseks

Eelmisest aastast alates oleme teinud tihedat koostööd MTÜ Kallavere Vilistlastega, kelle eestvedamisel koguneb kord kuus Raamatuklubi, kus esinevad põnevad kirjanikud ning inimesed, kes peavad raamatuid ja kirjandust südamelähedaseks. Samuti toimub kord kuus Kallavere laat, kuhu on oodatud ostlema ja müüma kõik soovijad.

Muutuvas digimaailmas oleme leidnud viisi, kuidas meie ruume saab hõlpsasti rentida meie koduleheküljel oleva rendiavalduse kaudu. Seda võimalust on juba kasutanud Noored Kotkad, kes 26. oktoobril pidasid meie koolimajas pidulikku koondust, kus võeti vastu uued liikmed Kallavere Noorte Kotkaste ja Kodutütarde rühma. Vande andsid 4 noorkotkast ja 2 kodutütart. Lisaks tunnustati olemasolevaid noori ja jagati kätte väljateenitud erialad.

29. oktoobril toimusid  51. A. Abergi mälestusvõistlused Kreeka-Rooma maadlusvõistlused, millest võttis osa ligemale 160 maadlejat Baltikumist. Võisteldi kolmes erinevas vanusegrupis. Seekordne üritus oli pühendatud A. Abergi 141. sünniaastapäevale.

Ukraina kultuuripäeva raames käis külas Ukraina Maardu Pühapäevakool, kes valmistas ette meie kooli 3. ja 4. klassidele vahvad Ukraina kultuuri tutvustavad töötoad, mille käigus said õpilased teada rohkem Ukrainast kui riigist ja selle kultuuri eripäradest. Töötubades said lapsed värvida mune ja teha rahvusnukke ning maitsta rahvusroogasid.

Novembri teisel nädalavahetusel toimusid meie ruumides järjekordsed iluvõimlemisvõistlused „Balti sügis“, mille raames kogunes arvukalt võistlejaid Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist ja Ukrainast.

21. novembril külastas Maardu linna kultuuriminister Piret Hartman, kes kohtus linna erinevate haridusasutustega. Kell 15.00 toimus Kallavere Keskkooli aulas foorum, mille fookuses oli eestikeelsele haridusele üleminek, kultuuri olulisest rollist hariduses ja vastupidi, kultuur ja julgeolek.

Ajalooõpetaja ja huvijuhi eestvedamisel on alguse saanud uus põnev mälumängusari „Sa oled Kallavere GEENIUS“, mis on suunatud 6.-9. klassi õpilastele. Kodanikupäeva raames 25. novembril toimub mälumäng, kuhu on oodatud ka linnavalitsuse ja õpetajate esindused, kes saavad õpilastele konkurentsi pakkuda. Lisaks toimub samal päeval linnapea V. Arhipovi vestlusring õpilastega.

Tule kogukonnaüritusele „Talve võlumaa“

Meil on hea meel teatada, et peale pikka Covidi perioodi, mil suurüritused ei olnud soositud, kutsub Kallavere Keskkool  koos lasteaedade Sipsik, Rukkilill, Rõõm ja Muuga ning Maardu Gümnaasiumi, Maardu Põhikooli ja Kunstide kooliga kaasa lööma ülelinnalisel kogukonnaüritusel „Talve võlumaa“. Üritus toimub 17. detsembril kell 12:00 – 16:00 Kallavere Keskkoolis. Üritusel saab nautida esinemisi meie linna andekatelt lastelt. Lisaks saab külastada asutuste poolt korraldatud töötubasid ja laata, maitsta head ja paremat kohvikutest. Kindlasti ei puudu ürituselt ka jõuluvana, kellega koos on võimalik fotoboksis teha meeleolukaid pilte. Üritus on kõikidele külastajatele tasuta. Laadal müügikoha broneerimiseks saada soov e-postiga huvijuht@kallavere.ee.  

Jaan Kaupmees, Kallavere Keskkooli õppejuht

Marin Naar, Kallavere Keskkooli huvijuht