Etendus “Kleit, mina ja Milling”

“Kleit, mina ja Milling” on väga hoolikalt valitud ning naljakaid, ootamatuid ja üllatavaid lugusid täis lavastus kahes vaatuses. Antud lavastus on kui mõtteline kummardus sõbrale, mis on põhjalikult komponeeritud. See ei ole lihtsalt mingisugune naljategemine, vaid soe ja pieteeditundeline austusavaldus. Kõik need lood on päriselt sündinud, aga ei usukski, et keegi nii naljakalt kirjutada oskaks. Elu ise on parim stsenarist, mille huumor on mõnikord peen ja mõnikord vastupidiselt nii terav, et pisar tuleb silma. Ega lõpuks ei saagi enam aru, on see pisar seal rõõmust, ootamatusest või melanhoolsest kurbusest ja valust, kuid siganaljakas on see ikkagi.

“Vahetevahel istusime Madisega vaikides. Kohe mitu tundi. Ja siis ta tõusis ning ütles: “No näed, saigi kõik räägitud. Homme näeme!” ja läks. Ja muide – saigi kõik räägitud.“ – Henrik Normann.

“Nalja armastavale ja hindavale inimesele on suurim rõõm kui publik heast meelest ja õnnest naerab. Seega ainus variant oli nendest paljudest lugudest ja situatsioonidest, millesse koos sattusime, teha selline lavastus, mille peale Valdur esiteks südamest naeraks, siis tõstaks kaks pöialt püsti ja lausuks: “Näed siis, seda sa ei keeranudki p…. Normann!”- Maie.

“Inimene, kes tuleb etendust vaatama saab naerda, ohata, naerda, ohata, naerda, üllatuda, uuesti naerda ja lõpuks törtsu nutta ka. Nagu Tšehhov – naljakas, naljakas, naljakas, naljakas, TRAAGILINE! Aga lahkuvad kõik kindlasti hea, sooja ja rõõmsa tujuga.” – Anti Reinthal.

Piletid: https://piletikeskus.ee/et/e/99zabf