Eesti Allveeliit tähistas juubelikuupäeva

Vasakult paremale: Aleksandr Abel, Imand Kompus, Natalja Meier, Urmas Sõõrumaa, Anatolij Dalidovitš, Tatjana Gnezdilova, Vladimir Arhipov, Vladimir Kunitsõn

Pilt: Eesti Allveeliit, erakog

Eesti Allveeliit tähistas laupäeval 65. juubelit, mille raames peeti erinevate põlvkondade vahel meeleolukaid teateujumisi ning Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa tänas spordiala edendavaid inimesi.

Allveespordi rikkalik ajalugu on Eestile aastate jooksul toonud 18 maailmameistritiitlit ja 69 Euroopa meistritiitlit, lisaks on püstitatud mitmeid maailmarekordeid.

Juubelipeo raames tulid Nõmme ujulasse kokku erinevate põlvkondade sportlased, et maha pidada meeleolukad teateujumised. Vette hüppasid nii tänased tegijad kui ka sportlased, kes olid maailma tipus aastakümneid tagasi.

Suur pidupäev jätkus õhtul Maardu Vaba Aja Keskuses, millest võttis osa ligi 100 inimest ja teiste hulgas ka Maardu linnapea Vladimir Arhipov. EOK president Urmas Sõõrumaa tänas inimesi, kes on aastaid arendanud allveesporti ja andnud spordialale kogu oma hinge. Tunnustust pälvisid Natalja Meier, Aleksandr Abel, Imand Kompus, Anatolij Dalidovitš ja Tatjana Gnezdilova.

Eestis tegeletakse peamiselt kolme allveespordi distsipliiniga: lestaujumine, allveeorienteerumine ja sportsukeldumine. Spordiala harrastab üle 1000 inimese. Eesti parimad lestaujujad on võistlustules lähipäevil Itaalias, kus toimub aasta teine MK-etapp.

Vitalia Telpt

Eesti Allveeliidu juhatuse liige