Meenutused möödunud jõuludest

Informatiivne ja hariv tund, mis oli pühendatud jõulude tähistamise ajaloole

Koolivaheaeg on läbi ja õpilased on tagasi oma tundide ja ülesannete juures. Muidugi on paljud klassikaaslased koolivaheajal korduvalt kohtunud, aga need, kes pole oma kaasõpilasi ja õpetajaid eelmisest aastast saadik näinud, kiirustavad jagama uudiseid ja emotsioone ning rääkima oma jõuluseiklustest.

Kool korraldas samuti möödunud pühade meenutamise, kutsudes meile 11. jaanuaril külla Eesti Lastekaitse Liidu esindaja, kes rääkis jõulude tähistamise traditsioonidest. See oli huvitav ja hariv kohtumine, tänu millele püsis meeldiv pühadetunne veel mitu päeva.

Lapsed said tunnis teada uusi asju pühade kohta, vastasid küsimustele, olid aktiivsed meie külalisele jõulude kohta küsimusi esitades ning valmistasid ka väikese jõulumeisterduse, kinnistades seeläbi saadud teavet. Kahtlemata on lastel oma vanematele ja sõpradele jõuludest nii mõndagi huvitavat rääkida ning kaunis jõulumeisterdus jääb mälestuseks ebatavalisest koolitunnist.

Nii nagu igal perel on oma jõulude tähistamise traditsioonid, on ka kooliperel oma jõulutraditsioonid ning nüüd saavad traditsiooniliste jõuluürituste osaks kohtumised Eesti Lastekaitse Liidu liikmetega.

Anastasiia Beliaeva

Maardu Põhikooli huvijuht