Jõulu- ja uusaastapühadest lasteaias Rukkilill

Rühma Lepatriinud uusaasta lastehommik

Jõulupühad, kõige ilusamad, muinasjutulisemad ja rõõmsamad pühad, mida igas kodus ja peres oodatakse, on tulnud ja läinud! Kuid mitte keegi ei oota jõuluimet, maagilisi sündmusi ja seiklusi nii siiralt nagu lapsed.

Meie majas saab kõik alguse pühade-eelsest saginast ja imepärase õhkkonna loomisest: ehitakse rühmatubasid ja koridore; kaunistatakse nurki ja fototsoone; lasteköögis küpsetavad lapsed piparkooke ja kaunistavad neid glasuuriga, pannes kogu maja kaneeli ja küpsetiste järele lõhnama. Mitte ainult pühad ise, vaid ka nendeks valmistumine annab lastele tõelise imetunde.

Juba viiendat aastat korraldame rõõmuga nüüdseks traditsiooniks saanud jõululaata, kus vanemad koos lastega müüvad eelmisel päeval kodus küpsetatud kooke. Kogutud raha kasutame alati heategevuseks. Eelmisel aastal annetasime tulekahjus kannatada saanud perele ligi 600 eurot suuruse summa. Sel aastal annetatakse kõik kogutud vahendid juhtkoeri koolitavale organisatsioonile, keda ootame külla jaanuari lõpus.

Meie jõululaadal valitseb soe ja hubane õhkkond. Pered istuvad muusikasaalis, kus üritus toimub, joovad teed, kuulavad muusikat ja vestlevad. Samal ajal lapsed hullavad, aitavad maiustusi müüa ja veedavad mõnusalt aega.

Kui õnnelikud on lapsed nende pidupäevade hommikuste ürituste üle, mis kestavad peaaegu terve nädala! Tundub, et kogu lasteaed on muutunud muinasjutuks. Meie kõige väiksematele kasvandikele korraldame hommikusi üritusi lasteaias, mõnes rühmas koos vanematega, et vanemad saaksid naasta lapsepõlve, tantsida ja laulda laule koos oma lastega.

Suurematele lastele ja nende vanematele toimuvad lastehommikud juba teist aastat Maardu Vaba Aja Keskuse külalislahkete seinte vahel. Nii sattusid meie lasteaia seitsme rühma lapsed 21. ja 22. detsembril muinasjuttude ja ootamatute seikluste maailma. Lapsed tantsisid koos oma rühmaõpetajate, muusikaõpetajate ja meie heade sõprade, WonderPlaneti animaatoritega, ümber jõulukuuse, laulsid kahes keeles laule, esitasid sketše ja lugesid luuletusi. Tüdrukud tantsisid armsate, habraste lumehelvestena lumehelveste valssi – õrnalt, rahulikult, harmooniliselt. Ja selleks, et oma kõige salajasemat soovi täita, pidid lapsed leidma Lumekuninganna kuningriigist üles Jõuluvana saua.

Kogu pühadenädal kujunes väga rõõmsaks, hingestatuks, muinasjutuliseks ja meeldejäävaks, sest uusaasta ja jõulupühad on ju meile lapsepõlvest tuttavad pühad, mis ei jäta kedagi ükskõikseks.

Täname külalislahkuse eest Jelena Jegorovat, kes igal aastal loob meile Vaba Aja Keskuses muinasjutulise, koduse ja sooja õhkkonna.

Olga Naydenova

Lasteaia Rukkilill direktor

Rühmad Karikakrad ja Mesilased