2353 last üle Eesti ootavad Inglipuu kingitusi

Maxima on alates 2009. aastast aidanud heade inimeste toel kokku koguda kingitusi, et tuua jõulurõõmu tuhandetele vähekindlustatud perede lastele üle Eesti. Kaubandusketi ellu kutsutud heategevuslik kingikampaania „Inglipuu“ on selle aja jooksul täitnud tuhandete laste salajasi jõulusoove.

Ka sel aastal kogus Maxima koostöös erinevate omavalitsuste sotsiaaltöötajatega ning Eesti Lasterikaste Perede Liiduga kokku just nende laste jõulusoovid, kelle peredel puuduvad tänavu võimalused soovitud jõulukingituste tegemiseks. Kokku kogunes 2352 kingisoovi üle Eesti, millest 114 on Maardu laste omad.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap ütles, et sel aastal koguti laste soovid kokku pisut teisiti kui varem.

„Varasematel aastatel küsisime infot laste unistuste kohta nende vanematelt. Sel aastal andsime peredele märku, et ootame laste kirju koos nende soovidega posti teel, n-ö kiri jõuluvanale. Arvasime, et tänapäeva lapsed on liialt harjunud e-kirjade saatmisega, kuid nii see ei olnud. Vaid mõne päevaga täitus meie kontor mitme tuhande käsitsi kirjutatud kirjadega.“

„Lapsed unistavad lihtsatest asjadest. Palju soovitakse sooje riideid ja jalatseid, voodiriideid, mänguasju, pliiatseid, plastiliini, LEGO klotse, kosmeetikat jne. Eriti südantsoojendavad olid need kirjad, kus suuremad õed-vennad soovisid midagi oma väiksematele pereliikmetele, või soovisid mingit elamust, mida saaks terve perega koos nautida,“ lisas Õunap.

Heategevuslik Inglipuu jõulukampaania võimaldab igaühel panustada nende laste pühadesse, kellel muidu jääksid jõulukingid saamata.

Algatuses kaasalöömiseks tuleb minna Maxima kauplusesse ning valida Inglipuult üks lapse nime ja sooviga inglike ning soetada talle soovitud kingitus. Kingituse saab koos ingliga üle anda pakkimata kujul poe infoletti või kassasse, kust Maxima selle õigeaegselt lapseni toimetab.

Inglipuud, millel ripuvad laste jõuluunistused, asuvad Maxima kauplustes üle Eesti. Kampaanias osaleb 48 poodi, neist kaks asub Maardus.

Inglipuu kampaaniaga soovitakse varuda kinke rohkem kui kahetuhandele lapsele. On piirkondi, kust kingisoove on laekunud 300 ringis ja on kohti, kust soove tuli oluliselt vähem. 

„Kui näeme kampaania keskel, et ühes või teises poes on kõik inglikesed juba puult otsa saanud, siis toome neid teistest poodidest juurde. Nii saavad kõik soovijad võimaluse anda oma panus laste unistuste täitmiseks,“ ütles Maxima Eesti avalike suhete juht Ingrid Piirsalu.

Iga hooliv eestimaalane saab hakata ingliks, tehes Inglipuul olevale lapsele soovitud kingituse ajavahemikus 22. november – 15. detsember.

Heategevuskampaanias osalevaid kaupluseid leiab Maxima Eesti veebilehelt www.maxima.ee.