Head Maardu elanikud!

Sügise esimesed päevad on alati seotud kooliaasta algusega, teadmistepäevaga, mis on tavaliselt enam kui pooleteise tuhande Maardu perekonna jaoks põhisündmuseks. Maardu kolmes koolis kõlasid selle õppeaasta esimesed koolikellad, kutsudes koolipinki 1586 õpilast. Traditsiooni kohaselt peeti koolides pidulikke aktusi, millest kujunes unustamatu sündmus eelkõige 158 esimese klassi õpilase ja nende vanemate jaoks.

Kallavere Keskkoolis tutvustati 1. septembril nimeliselt suure kooliperega liitunud uusi õpetajaid, keda tervitati aplausiga. Ootamatu üllatus oli riigitasemel isiku saabumine – Eesti Vabariigi ekspresident Kersti Kaljulaid tuli Kallavere Keskkooli kooliõpilasi ja õpetajaid kooliaasta alguse puhul õnnitlema. Ta andis esimese klassi õpilastele üle aabitsad ning soovis kooliõpilastele usinat õppimist ja looduse eest hoolt kandmist.

Teadmistepäeval tervitati ka Maardu Gümnaasiumis pidulikult esimesse klassi astujaid ja uusi õpetajaid, kes koos teiste meie linna õpetajatega annavad nüüdsest oma isikliku panuse kasvava põlvkonna haridusse ja kasvatusse ning seeläbi ka Maardu linna arengusse.

Maardu Põhikoolis toimus esimesele koolipäevale pühendatud pidulik rivistus kooli õuel, mida täitsid sügise kohta tavatult ere päikesepaiste, arvukad lillekimbud ja nagu sel päeval ikka – esimese klassi õpilaste elevil vanemad. Nagu teisteski linna koolides, asusid ka Maardu Põhikoolis tööle uued õpetajad. Oma kõne ajal teavitas koolidirektor keelekümblusklassi avamisest sel aastal.

Kõigil kolmel Maardu linna koolil on uued juhid, kes asusid juba esimestest päevadest peale suure entusiasmiga tegema seda keerulist ja vastutusrikast tööd. Soovin koolidirektoritele, et nad saavutaksid optimismi ja tarkusega eesmärgid, mis on seatud meie õppeasutuste hüvanguks. Alanud õppeaasta puhul pöördun kõikide meie õppeasutustes töötavate õpetajate poole.

Austatud õpetajad! Teil lasub tohutu vastutus lapse isiksuse kujunemise, teadmiste edasiandmise ja õpilaste edu eest. Sellel õppeaastal ja järgmistel aastatel peate vastu võtma ja ületama kõik väljakutsed, mis teie vastutusrikka elukutsega kaasnevad. Tänan teid õpetajaametis olemise, teie professionaalsete oskuste ja siira armastuse eest laste vastu, ilma milleta on võimatu kasvatada meie riigi väärikaid kodanikke. Soovin, et teeksite oma pedagoogitööd innustunult ja tunneksite rõõmu oma töö tulemustest, mis peegelduvad teie õpilaste edusammudes.

Kallid õpilased! Kooliaastatel kogunevad teadmised, kujuneb iseloom, omandatakse suhtlemisoskused – see kõik on aluseks täiskasvanuellu astumisele. Seetõttu kutsun teid üles hindama igat päeva, kasutades seda oma tuleviku nimel. Püüdke säilitada soov teadmisi omandada kogu õppeperioodi vältel. Kujunegu algav kooliaasta teie igaühe jaoks heaks ja meeldejäävaks.

Soovin lõpuklasside õpilastele edukat kooli lõpetamist ja püstitatud eesmärkide saavutamist. Läbimõeldud, teadlik õppimine juhib teid õige elutee valiku juurde. Ärge kartke vigu ja ajutisi tagasilööke, vaid häälestage end edasi õppima. Saage spetsialistideks, et aidata tulevikus meie linna ja riiki arendada, panustades nende saavutustesse.

Kallid esimese klassi õpilased! Kool on teie jaoks uus ja täiesti tundmatu maailm, mida teil tuleb tundma õppida. Teid ootavad ees põnevad koolipäevad, mis on täis huvitavaid üritusi ja hämmastavaid teadmisi. Nende teadmiste järelkajad saadavad teid kogu elu. Olge tähelepanelikud, püüdlikud ja kuulekad.

Kallid vanemad! Soovin teile siiralt kannatlikkust ja lõppkokkuvõttes – rõõmu oma laste edusammude üle. Lapsed vajavad lähedaste inimeste mõistmist, tuge ja abi, seega olge neile ustavaks toeks, kuulake neid ja abistage, siis toob kooliaasta teie peredesse vaid häid emotsioone.

Lugupidamisega

Vladimir Arhipov

Maardu linnapea