Slaavi kirjakeele ja kultuuri päev

24. mail austatakse paljudes maailma riikides slaavi kirjakeele loojaid, pühakuid Kyrillost ja Methodiust. Meie kool tähistas traditsiooniliselt slaavi kirjakeele ja kultuuri päeva mitmete pidulike üritustega.

Maikuu viimane õppenädal oli pühendatud kirjakeele tekkeloo uurimisele. Ajalootundides rändasid lapsed „vana halli aega“ (sügav muinasaeg), vene keele ja kirjanduse tundides uuriti keele etümoloogiat, osaleti konkurssidel ja viktoriinides, kunstitundides joonistati hoolega ja püüdlikult slaavi tähestiku tähti, millega kaunistati kooli seinu.

Meie koolil on vanavarakogu, mis on meile väga kallis, sest kõik need esemed (samovarid, tikitud käterätikud, vokid, savikannud jne) on meie õpetajad päranduseks saanud oma vanematelt, vanaemadelt ja vanaisadelt, selliselt on need saanud osaks mitte ainult perekonna, vaid ka kooli traditsioonist. Ja selle kõik panime armastuse ja uhkusega vaatamiseks välja meie lastele ja kooli külalistele.

Kõige tähtsam sündmus leidis aset 24. mail. Sel päeval toimus pidulik kontsert, kuhu olid kutsutud külalised Tallinna Gaia Koolist.

Algklasside õpetajad ning õpilased näitasid ja rääkisid väga huvitavalt ja värvikalt, et meid kõiki ühendab slaavi keel ning raamat on inimkonna suur varandus. Pidulikul kontserdil kõlasid rahvalaulud vene, ukraina ja valgevene keeles. Sütitavad rahvatantsud inspireerisid kõiki kohalolijaid.

Irina Kotšubei

Vene keele ja kirjanduse õpetaja