Maardu metsapargis avati uus discgolfi rada

14. juunil 2023 avati Maardu metsapargis pidulikult uus discgolfi rada, avamisest võtsid osa ka kolleegid Jõelähtme vallast. Pärast avamist toimus kõigile huvilistele koolitus, kus selgitati mängureegleid ja õpetati sooritama täpsemaid viskeid.

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul aitab uus discgolfi rada ühendada nii suve- kui spordirõõme ja pakkuda populaarset vaba aja tegevust igale vanusele. “Viimaste aastate jooksul on discgolf saanud väga populaarseks hobiks ja spordialaks Eestis. Tänavu läheneb Eesti discgolfi harrastajate arv ligi kümnele tuhandele mängijale. Nüüd saab discgolfi mängida kaunil maastikul ka meie kodulinnas Maardus. Selleks, et meie linna elanikud oleksid veelgi pädevamad antud mängus, korraldatakse kõikidele huvilistele ligi kaks korda aastas discgolfi koolitust. Seni aga olenemata oskustest tulge kogu perega mängima ja põnevalt aega veetma,” lisas linnapea.

Maardu discgolfi rada on 2 km pikk ja sobib nii algajale kui ka kogenud mängijale. Optimaalsed kaugused korvideni, huvitav maastik, kitsad metsakoridorid, lagendikud, veetõkked ja kaunid vaated ei jäta ükskõikseks ühtegi mängijat. Algajad saavad kogeda mängu rütmi ja energiat, kogenud mängijad saavad lihvida oma oskusi ja täpsust ning neid saatvad pere või sõbrad saavad nautida vaateid ja veeta mõnusalt aega looduse rüpes.

Rada asub linnast jalutuskäigu kaugusel ja on täiesti tasuta.

Discgolfi rada ehitas MTÜ BFZone, tööde maksumus oli ligi 18 00 eurot.

Discgolfi mängitakse enam kui 40 riigis üle maailma, Eestis on loodud üle saja discgolfi püsiraja.

Täname Jõelähtme vallavanemat Andrus Umboja, MTÜ BFZone ja vabatahtlikke abi ja meeldiva koostöö eest!