Muuga Lasteaia Teatrifest 2023

Lasteaed Sipsik külastas Muuga Lasteaeda

12. aprillil toimus meie majas esimest korda Muuga Lasteaia Teatrifest. Olime külla kutsunud kõik Maardu lasteaiad, eesmärgiga pakkuda lastele võimalust nautida esinemiskunsti, nii näitleja kui ka publiku rollis.

Lasteaiad olid ette valmistanud Eesti rahvajuttudel põhinevad näidendid ning neid hindas väärikas žürii koosseisus:

Viire Valdma – Eesti Draamateatri näitleja

Piret Arikainen – Laulasmaa kooli muusikaõpetaja ja pärimuskultuuri edendaja

Kadi Georg – Muuga Lasteaia hoolekogu esindaja

Stella Lusmägi – Muuga Lasteaia direktor

Enne etendusi tutvustas oma tööd Eesti Draamateatri staar Viire Valdma, kes rääkis lastele, kuidas saada näitlejaks ning sellest, kui oluline on oma unistuste nimel pingutada. Kõigist võib saada näitleja, kui seda väga soovida. Samuti tunnustas ta Teatrifesti ideed, sest just läbi kogemuse saab jõuda esinemisjulguseni.

Esimesena tegi oma etteaste Muuga Lasteaed ning esitamisele tuli rahvuslikust laulust inspireeritud õpetlik lugu “See oli ennemuistsel aal…”. Valjud lauluhääled ja lustlik lavastus läks publikule südamesse ning lapsi tänati pika aplausiga.

Seejärel liikusime lasteaia teise saali, kus esinemisjärg oli Lasteaed Rõõm käes. Nende etenduses “Krõll metsas” oli andekalt põimitud aktuaalset loodushoiu ning jäätmete sorteerimise teemat koos Eesti lastekirjanduse klassikaga. Lapsed olid selgeks õppinud palju teksti ning mitmeid toredaid laule.

Edasi oli aeg liikuda muusikasaali, kus oli end valmis seadnud Lasteaed Rukkilill. Etendus “Valge liblikas” sisaldas endas nii tantsu, laulu kui ka pillimängu. Taas puudutati olulist teemat, kuidas kõige parem on alati olla enda moodi. Eriti vahva lisana oli etendusega seotud lapsevanem, kes saatis lapsi kitarril.

Suure põnevusega liikus publik ja žürii spordisaali, kus Lasteaed Sipsik etendas oma vahvat ja humoorikat lugu “Kadunud saba”. Lapsed olid selga saanud vahvad kostüümid ning õppinud selgeks pika loo, mis õnneks lõppes siiski saba leidmisega!

Peale etenduste lõppu oli kõigil väikestel näitlejatel võimalik koos Muuga Lasteaia muusikaõpetaja Mairega ja ürituse juhi Tiiuga veidi tantsida, laulda ning oodata, millal žürii oma otsuse teatavaks teeb.

Lõpuks nad tulid ning tunnustuste jagamine võis alata!

Välja anti auhinnad neljas kategoorias:

Parim rahvajutu tõlgendus: Muuga Lasteaed

Parimad dekoratsioonid: Lasteaed Rõõm

Parimad kostüümid: Lasteaed Rukkilill

Parim näitlejameisterlikkus: Lasteaed Sipsik

Vahva hommikupooliku lõpetasime žürii tänamise ning väikese suupistelauaga, kus külalised said omavahel suhelda ning jagada muljeid.

Muuga Lasteaed on tänulik kõigile osalenutele nii laval kui publikus. Meie eriline tänu kuulub laste juhendajatele ning perekondadele, kellega koostöös sai üritus just nii tore ja värviline. Oleme uhked oma lasteaiapere üle, kellest igaüks andis oma panuse ürituse õnnestumisse.

Elamusterohke hommikupoolik tõi kõigi näole päikese ja rõõmu südamesse.

Kohtumiseni Muuga Lasteaia Teatrifestil 2024!

Muuga Lasteaia korraldusmeeskond:

Stella Lusmägi

Urve Meier

Triin Niit

Esimesena tegi oma etteaste Muuga Lasteaed