Rahvamaja kollektiivide kontsert-kruiis

Õhtujuhid: Petr Zotovitš ja Lilia Ruban

Pühapäeval, 15. jaanuari õhtul oli Maardu Rahvamaja saal taas rahvast täis, kuid seekord mitte vaatajaid, kelle üle meil on alati hea meel ja kelle nimel korraldame oma arvukaid üritusi, vaid täis Rahvamaja loomingulisi kollektiive. Olles terve möödunud aasta töötanud linna pühade piduliku õhkkonna loomise heaks, said Rahvamaja kollektiivid kokku, et aastavahetusürituste hooaeg kontsert-kruiisiga lõpetada.

Kontsert kavandati juba ammu, kuid pandeemia tõttu ei saanud see toimuda. Nüüd lõpuks oli käes aeg selleks pidulikuks kontserdiks, millele lähenesime loominguliselt. Kui 2019. aastal me „lendasime lennukiga” kõikidele maadele ja kontinentidele, siis 2023. aastal „seilasime laevaga” jõuluvana juurde.

Kontserdi esimeses osas pakuti välja mereteema, millega kõik Rahvamaja rühmad suurepäraselt ja rõõmuga hakkama said: kõlasid armastatud mereteemalised laulud ja tantsurühmad valmistasid ette antud teemale vastavad tantsunumbrid.

Saabudes improviseeritud laeval jõuluvana juurde, esines iga kollektiiv uusaastanumbriga, misjärel sai talvemuinasjutu kõige tähtsama tegelase käest kingituse. Lisaks kingitustele anti üle ka Maardu Kultuuri- ja Infokeskuse tänukirjad.

Pidulikul kontserdil kõlas palju häid sõnu ja aplaus Rahvamaja loomingulistele kollektiividele. Ei ole sugugi üleliigne veel kord tänada kõiki kontsert-kruiisil osalejaid ürituse suurepärase ettevalmistamise eest, tänu millele loodi tõeliselt pidulik õhkkond.

Lilia Ruban

Maardu Kultuuri- ja Infokeskuse huvitegevuse koordinaator

Maardu Linna Koori esinemine