Jõulupühade ootel

Traditsiooniline esimese advendi tähistamine toimub Muugal alati eriliselt: Kellamäe pargis süütatud esimene advendiküünlatuli antakse edasi Muugale, et süüdata seal kümneid laternaid ja kõndida nendega pidulikult mööda väljavalitud õhtust marsruuti.

Mõte tuua Muuga rahvas kokku esimest adventi tähistama sai teoks 2019. aastal, mil toimuski meie esimene advendikõnd. Sellest sai hea traditsioon.

27. novembril 2022 toimus Muugal meie järjekordne esimesele advendile pühendatud pidulik süüdatud laternatega advendikõnd. On juhtunud nii, et kõik meie üritused stardivad Muuga Lasteaia juurest. Iga kord püüame oma programmi muuta mitmekesisemaks ning sel aastal valisime marsruudi, mille lõpp-punktiks oleks Lennula plats.

Enne piduliku advendikõnni algust luges Eesti Luteri Kiriku diakon Herki Talen kõigi osalejate eest palve ja jagas teeleasumissõnu. Pärast seda tervitasid meid Maardu linnapea Vladimir Arhipov ja linnavolikogu esimees Ailar Lyra. Süüdatud laternaid käes hoides asusime ilusale, veidi üle pooleteise kilomeetri pikkusele jalutuskäigule. Nii suured kui väikesed läbisid selle tee kergelt. Advendikõnnil osalejad veetsid koos toreda piduliku õhtu, suheldes mõnusalt vanade sõprade ja uute tuttavatega. Nagu eelmistelgi aastatel, oli meil väga hea meel näha peresid, kes meiega koos seda päeva tähistama tulid.

Lennula platsil ootasid kõiki maiustused, meelelahutus lumemehelt Olafilt ja lumeprintsessilt Elsalt, kes rõõmustasid lapsi ja täiskasvanuid lõbusate tantsude ja meelelahutuslike mängudega. Jõuluootus sai alguse esimesel advendil, sellel kaunil ja mõnusal õhtul, mis oli täidetud süüdatud küünlate ja laternate elava ja sooja valgusega.

Oleme väga tänulikud kõigile, kes meiega esimesel advendil ühinesid ning kindlasti jätkame seda ilusat traditsiooni ka järgmisel aastal.

Soovime kõigile imelist jõulueelset aega, rahu, rõõmu ja headust!

Kutsume kõiki meie linna emasid liituma klubiga Emade Linn, et osaleda meie projektides, pakkuda oma ideid ja muuta elu ümberringi paremaks ja lahkemaks!

Anna Platonov

Svetlana Babitševa

MTÜ Emade Linn asutajad