Maardu Põhikooli uudised

3. november oli meie koolis sündmusterohke päev – see oli pühendatud pimeda aja liiklusohutusele, aga ka rahvusvahelisele koolikiusamise vastu võitlemise päevale. Tundus, et neid kahte üritust on raske ühendada, kuid see õnnestus.

Ljudmila Ivanovna Minska ja 9. A klassi tüdrukute juhendamisel toimus algklasside õpilastele KiVa (programm koolikiusamise ennetamiseks) sümboolikaga helkurite valmistamise meistriklass. Kaunite isetehtud helkurite omanikeks said nende autorid. Peale seda näitasime vaheajal videot, kus selgitati helkuri töö põhimõtet ja loomulikult kaunistasime vastavalt traditsioonile koos Maardu linnavalitsuse esindajatega oma kuuse helkuritega.

Sel päeval ei rääkinud me ainult pimeda aja liiklusohutusest, vaid ka sõprusest, toetusest ja teiste aktsepteerimisest. Vahetundidel näidati lastele südamlikke multikaid sõprusest. Rahvusvahelise kiusamisvastase päeva raames kuulutas meie kool välja ka KiVa-teemalise plakativõistluse. Sellest võtsid osa kõik klassid, kes näitasid oma osavõtlikkust kiusamise probleemi suhtes. Võitjad olid:

7. B klass – nominatsioonis „Plakati kunstiline teostus“;

4. A klass – nominatsioonis „Plakati originaalsus“;

2. B klass – nominatsioonis „Plakati sisu“.

Eriauhinna „Eriliste plakatite“ eest said 1. A ja 1. B klassi õpilased ning samuti 8. B klass.

Isadepäev

Igal teisel novembrikuu pühapäeval tähistatakse Eestis isadepäeva. Iga isa panus tulevase põlvkonna kasvatamisesse on väga oluline, seetõttu on see päev eriline.

Meie koolis toimus isade pidu, mis korraldati sporditeatejooksude vormis. Isadel oli koos lastega võimalus proovile panna oma osavus, leidlikkus, kiirus ja jõud, meenutada lapsepõlve ja lustida veidi koos oma lastega. Aitäh teile, isad, osalemise eest!

Jevgenia Dušakova

Maardu Põhikooli huvijuht