Esimene advent Maardus

Sel pühapäeval, 27.detsembril kell 14:00 toimub Maardu Vaba Aja Keskuses (Keemikute 12b) tunnustatud kooriansambli Orthodox Singers kontsert, millega tähistatakse esimese Advendipüha.  

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul on advendiaeg jõuluootuse, rahu, lähedaste jaoks olemas olemise, endasse süvenemise ja heategemise aeg. “Esimesel advendil jagub tegevust Maardus kogu pühapäevaks. Kell 13:00 süütame Kellamäe pargis esimest advendiküünalt. Kell 14:00 olete väga oodatud ainulaadsele Orthodox Singers advendikontserdile. Kell 15:30 saadetakse esimest advendiküünlatuld ka Muugale, kus koostöös kodanikuühendusega Emade Linn toimub taas vahva Muuga laternamatk, mis stardib Muuga lasteaiast. Tulge kohale ja saage osa toredast kogupereüritusest!” sõnas linnapea.

Spetsiaalselt Advendikontserdiks ettevalmistatud unikaalne kava koosneb erinevatest Kristuse sünnile pühendatud kirikupalvetest ning eri rahvuste vaimulikest jõuluvärsidest. Kavas põimuvad läbi nii iidsed, kui kaasaegsed kirikulaulud ja –värsid ning  enamik esindatud teostest saab väga harva kontsertettekandel kuulata.

Orthodox Singers Valeri Petrovi juhatusel on Eesti üks kõige pikema traditsiooniga kollektiive. Orthodox Singers tegutseb kultuurimaastikul 33 aastat ning on leidnud tunnustamist ühena Eesti parimatest professionaalsetest kooriansamblitest. Kollektiiv koosneb professionaalsetest muusikutest, kes valdavad meisterlikult erinevatele ajastutele omaseid väljendusvahendeid.

Ansambli esinemismaneeri iseloomustavad täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, laitmatu hääletehnika, täpselt läbi mõeldud dünaamiline kava ning erakordne stiilitunnetus. Kriitikud on korduvalt esile tõstnud ansambli lausa üleloomulikku oskust säilitada esitamise käigus teose vormiühtsus, saavutades samal ajal võrratult dünaamilise piano, mida kõige paremini kirjeldab väljend “heli sulab ära”.

Kontsert on tasuta.

Olete väga oodatud ühiselt advendiaega vastu võtma!