Saatesõnad algavaks õppeaastaks

Lugupeetud õpilased, lapsevanemad, õpetajad ja kallid linnaelanikud!

Seoses üleminekuga eestikeelsele õppele on käesolev uus õppeaasta eriline ja ajalooliselt tähtis ning seda mitte ainult meie kooli jaoks, vaid kõigi venekeelse õppekeelega koolide ning kogu riigi haridussüsteemi jaoks. Alates sellest õppeaastast on meie kooli esimestes ja neljandates klassides õppekeeleks eesti keel. Samuti on meie koolis kaks klassi (6. klass teist aastat ja 5.a klass esimest aastat), kus õppeprotsess toimub keelekümbluse põhimõtete järgi ehk 60% õppeainetest on eesti keeles ja 40% vene keeles. Hoolimata kõigist muudatustest usun, et koos saame selle väljakutsega hakkama.

See õppeaasta on esimene ka 36-le esimese klassi õpilasele. Tere tulemast meie kooliperre!

Kallid 9. klasside õpilased, teie jaoks on see viimane õppeaasta meie majas. Kasutage seda võimalust, et arendada oma koostööoskusi ja valmistuda uuteks väljakutseteks. Koostöö ja üksteise toetamine aitab teid igas eluetapis.

Head lapsevanemad, ainult koos teiega suudame luua lastele parima keskkonna nende kasvamiseks. Teie toetus ja koostöö, et lapsed tunneksid end koolis hästi ja õpiksid rõõmuga, on hindamatu. Soovin teile jõudu, kannatlikkust, üksteise mõistmist ja armastust – just vanemlikku armastust, mis on lastele eriti oluline. Armastus ja toetus on tähtis raskuste ületamisel. Samuti on oluline koostöö, ühised tegevused ja loomulikult suhtlemine. Kool on alati teie jaoks avatud ning dialoogiks valmis. Koos saame jagu kõigist raskustest. See, millise meeleoluga laps kooli läheb, sõltub mitte ainult õpetajatest, vaid ka teist, head lapsevanemad. Toetage oma lapsi naeratuse ja heakskiiduga.

Kallid õpetajad, meie ülesanne on suunata ja toetada lapsi nende õpiteel, aidates neil kasvada iseseisvateks ja vastutustundlikeks inimesteks. Selleks peame ka ise olema valmis õppima ja arenema koos õpilastega.

Soovin kõigile õpilastele, vanematele ja õpetajatele edukat ja rõõmurohket uut õppeaastat! Ja kujunegu see selliseks, et me tuleksime igal hommikul rõõmuga kooli ja läheksime pärast koolitunde sama hea tujuga koju.

Head uut õppeaastat meie kallis koolipere!

Veronika Põllu

Maardu Põhikooli direktor

Maardu Gümnaasiumi tarkusekuu tervitus

Laotasin sõnad põrandale,

lauapraod jäid vahedeks.

Jaotasin tähed lagedeks,

seinad said mõtteid täis.

(KV)

Käes on jälle september koos uue koolialguse ning särasilmsete õpilaste ja õpetajatega. Tarkusekuu tõi meie kooli esimesse klassi 63 õpilast ja statsionaarse osakonna kümnendasse klassi 72 noort. Kogu meie kooliperre kuulub aga 1061 õpilast. Tänavu soovis ühtlasi väga palju noori astuda mittestatsionaarsesse osakonda. Oleme jõudsalt kasvav kool. See näitab, et haridus on ühiskonnas ja kogukonnas väärtustatud, õppimise ja kooli vastu on suur huvi.

Käesoleva õppeaasta muudab erakordseks esimeste ja neljandate klasside üleminek eestikeelsele õppele. See on ajalooline hetk, mil vene õppekeelega koolides üle Eesti hakatakse järk-järgult õppima ainult eesti keeles. Maardu Gümnaasiumis on selleks tehtud ettevalmistusi juba mitu aastat. Seega üleminek eestikeelsele õppele sel aastal palju uut kaasa ei toonud, sest meie koolis õpitakse kuni kuuenda klassini juba praegu peaaegu kõigis klassides ja enamikus õppeainetes eesti keeles. Tänan südamest lastevanemaid, kes on selle protsessiga kaasa tulnud ning kellelt on igakülgne tugi ja toetus.

Jagugu kõigil häid sõnu ja häid tegusid oma lähedastele! Edukat tarkusekuud ja -aastat!

Kaider Vardja

Maardu Gümnaasiumi direktor

Head õpilased, kooli töötajad ja lapsevanemad!

Südamlik tervitus kõigile algava kooliaasta puhul!

Uuel õppeaastal on alati hea alustada puhtalt lehelt, seada uusi eesmärke ja mõelda uutele väljakutsetele. Sel õppeaastal läksid kõik 1. ja 4. klassi õpilased üle eestikeelsele õppele, mis on Maardu kogukonnale väga suur väljakutse. Soovin, et oleksime sel teekonnal kannatlikud ja teineteist toetavad. Nii nagu Eesti vanasõna ütleb „Kus viga näed laita, seal tule ja aita” ootame ka meie koolijuhtidena Maardu kogukonnalt avatud suhtlemist ning tuge. Kui teemegi vigu, siis haridustöötajatena teame, et vigadest õpitakse ja arenetakse kõige paremini. Albert Einstein on öelnud, et: „Haridus ei ole mitte faktide õppimine, vaid mõtlemise harjutamine.” See mõttekäik tuletab meile meelde, et koolis omandame palju rohkem kui lihtsalt teadmisi. Me õpime, kuidas küsimusi esitada, probleeme lahendada ja loovalt mõelda. See on oskus, mis jääb kogu eluks.

Soovin kõigile eelseisvaks õppeaastaks uudishimu ja avatud meelt!

Maike-Mai Aag

Kallavere Keskkooli direktor