Lasteaia lõpupidu: esimeste saavutuste imepärane tähistamine

Lasteaia lõpetamine on oluline sündmus, mis tähistab olulist etappi väikeste kasvandike elus. See on aeg, mil lapsed jätavad oma esimese haridusastmega hüvasti ja valmistuvad uueks, tõsisemaks eluetapiks – kooliks. Lasteaiaga hüvastijätmise pidu on täis rõõmu, ärevust ja muidugi ka kurbust – harjumuspärasest ja õdusast lasteaiast lahkumise tõttu.

Ettevalmistused lõpupeoks algasid juba ammu enne üritust ennast. Rühmaõpetajad, muusikaõpetajad ja lapsevanemad nägid ühiselt vaeva, et luua lastele unustamatu õhkkond. Lapsed õppisid luuletusi, laule, tantse ja sketše, mida nad hiljem lõpupeol esitasid. Proovid viidi läbi mänguliselt, et lapsed tunneksid end kindlalt ja osaleksid ettevalmistamises rõõmuga.
 
Lõpupeo päevaks oli Maardu Vaba Aja Keskuse saal teinud läbi muutuse: seda kaunistasid õhupallid, lilled ja kingitused. Seal valitses pidulik ja millegi imelise ootamise õhkkond. Täname Vaba Aja Keskuse töötajat Jelena Jegorovat muutumatu külalislahkuse ja hoolitsuse eest.
 
Üritus algas piduliku esinemisega. Lapsed sisenesid saali – nii pidulikud, ilusad ja rõõmsad. Seejärel toimus kontsert, kus lapsed demonstreerisid oma andeid. Peo oluliseks osaks oli diplomite ja kingituste üleandmine lõpetajatele. Need väikesed autasud sümboliseerivad lapse esimese eluetapi lõppu ja tema valmisolekut koolieluks. Piduliku meeleolu loomise eest vastutasid meie head sõbrad, oma ala uskumatud professionaalid, imelised WonderPlaneti animaatorid.
 
Lastele on lasteaia lõpetamine esimene tähtis pidu, mis jääb meelde kogu eluks. See aitab lastel tunnetada oma esimeste saavutuste tähtsust, arendab vastutustunnet ja valmistab neid ette järgmisteks sammudeks elus. Õpetajad ja lapsevanemad näevad selles peos võimalust väljendada oma armastust ja toetust, näidata lastele, et nad on nende jaoks alati olemas, valmis aitama ja juhendama.
 
Emotsioonid, mida lapsed, vanemad ja õpetajad sellel päeval kogevad, on kirjeldamatud. Rõõm, uhkus, natuke kurbust – kõik need tunded on põimunud üheks kaleidoskoobiks. Lasteaia lõpetamisest jäävad helged ja südamlikud mälestused, mis soojendavad hinge läbi elu.
 
Lõpetamise organiseerimisel on võtmeroll vanematel ja õpetajatel. Nendest saavad sellel tähtsal üleminekuperioodil lastele mentorid ja toed. Vanematele ei tähenda see pidu mitte ainult rõõmu oma laste edu üle, vaid ka mõistmist, et nende lapsed on muutumas iseseisvamaks ja valmis uuteks väljakutseteks. Õpetajad teevad oma tööst kokkuvõtteid, nähes oma töö tulemusi rõõmsates ja enesekindlates lastes. Nad jätavad oma kasvandikega hüvasti südamevärinal, sest iga laps on jätnud oma jälje nende südamesse.
 
Sel aastal saatsid oma rühma ära Lepatriinude rühma töötajad: õpetajad Natalja Jabloneva, Irina Atškasova ja Daria Kisseljova, samuti rühma abiline Jana Urõšina ja võrratu muusikaõpetaja Tatjana Maleva.
 
Mesilaste rühma kasvandikke valmistasid esimeseks lõpetamiseks ette õpetaja Jelena Kivgazova, abid Jelena Filiptšik ja Natalja Savenkova ning suurepärane muusikaõpetaja Valeria Ergardt.
 
Mäletame soojuse ja tänutundega nende lasteaiatöötajate kõiki pingutusi ja hoolt, mida nad on meie väikestesse lõpetajatesse panustanud. Rühmaga töötamise aastate jooksul on neist saanud nendele lastele tõelised mentorid ja teised vanemad. Nende kannatlikkus, hoolivus ja professionaalsus on aidanud lastel kasvada uudishimulikeks, lahketeks ja uuteks teadmisteks valmis olevaiks.
 
Kokkuvõtteks tahan märkida, et lasteaia lõpetamine ei ole lihtsalt pidu, see on sümboolne verstapost, mis avab tee tulevikku, mis on täis uusi teadmisi, avastusi ja saavutusi. Pidagu iga sellel teel kõndiv laps alati meeles oma esimesi õnnestumisi ja neid, kes teda sellel teel toetasid.

Olga Naydenova
Lasteaia Rukkilill direktor