„Kodulinn kaunimaks 2024“ ideekonkursi tulemusena rajatakse Maardu Kellamäe parki kell ja Muugale madalseiklusrada

30. novembril  lõppes Maardus rahvahääletus „Kodulinn kaunimaks 2024″ konkursi parimate ideede väljaselgitamiseks. Iga vähemalt 16-aastane Maardu elanik sai hääletada kahe parima idee poolt. Sel aastal võitsid ülekaalukalt Kallavere Kellamäe parki kella rajamise idee ja Muugale madalseiklusraja ehitamise idee.

Maardu linnapea Vladimir Arhipovi sõnul laekus sel aastal konkursile palju originaalseid ja huvitavaid ideid, millest 15 pääses hääletamisvooru kahes kategoorias. Kahe ja poole nädala jooksul andsid maardulased 248 häält nende objektide eest, mida inimesed sooviksid Kallaveres ja Muugal näha,” ütles linnapea. „Ma tänan igat Maardu elanikku, kes panustas konkursi õnnestumisesse – tänu teie osalusele ja aktiivsele hääletusele saab meie linn veelgi ilusamaks!” lisas Arhipov.

Kallavere kategoorias sai kõige rohkem hääli maardulase ettepanek rajada Kellamäe parki kella, milleks võis olla nii klassikaline kell kui päikesekell. Kella on võimalik paigaldada künkale, mil asub kirik või tühjale künkale rulapargi ja laste mänguväljaku lähedal. Selle idee poolt hääletas 66 inimest.

Muuga kategoorias võitis madalseiklusraja ehitamise idee Viljapuu pst mänguväljaku ja Õunapuu pst vahelisele alale. Madalseikluspark on kõige põnevam ja mitmekülgsem atraktsioon lastele ja noortele, ühtlasi on see palju soodsam kui tavaline mänguväljak. Radu saab paigaldada sobiva suurusega puude vahele või spetsiaalsetele puitpostidele. Erinevate raskusastmete ja atraktsioonidega mitmekülgne madalseikluspark sobib kõigile. Kuna seikluspark on madal, siis täiendavad turvameetmed, turvavarustus või juhendaja ei ole vajalik. Idee sai 60 häält.

Konkursi komisjoni istungil otsustati jaotada 50 000 eurot kahe enim hääli saanud ideede vahel. Linnaeelarvest eraldatakse 30 000 eurot kella rajamiseks Kellamäe parki ning 20 000 eurot suunatakse Muugale madalseiklusraja paigaldamisele.

Oktoobris kuulutas Maardu Linnavalitsus välja ideekonkursi „Kodulinn kaunimaks 2024″, mille raames esitasid maardulased erinevaid ideid linna paremaks muutmiseks. Linnaelanikke kaasati Maardu linnaeelarve koostamisesse kaheksandat korda.