Märts: Maardu Kunstide Kooli uudised

Maria Rudenko koos õpetaja Andrei Sedleri ja kontsertmeistri Marina Urmiga

Edukas osalemine muusikakonkursil

4. märtsil toimus Tartu Muusikakoolis vabariiklik metsasarvemängijate konkurss nimega „Parim noor instrumentalist 2023“, millest võtsid osa meie riigi muusikakoolide metsasarvemängijad.

Esimese klassi õpilane Maria Rudenko, kes esindas konkursil Maardu Kunstide Kooli, saavutas auväärse kolmanda koha.

Palju õnne Mariale, samuti tema õpetajale Andrei Sedlerile ja kontsertmeistrile Marina Urmile!

Näitus nimega „Kuninglik portree“

Alates 27. märtsist saab Maardu Kunstide Kooli fuajees tutvuda kunstiosakonna õpilaste uue tehtud tööde kollektsiooniga. Tööd valmisid õpetaja Olga Haaki juhendamisel ning seekord töötasid lapsed portreežanris.

Maalikunstis loetakse portreeks ühe või mitme inimese kujutist, kelle visuaalne pilt luuakse eesmärgiga kajastada mitte ainult välimust, vaid näidata ka inimese sisemaailma, avades tema iseloomu, emotsioone ja hinge.

Soov inimest kujutada tekkis juba väga kauges minevikus. Näiteks esimene katse inimese kujutist jäädvustada tehti 27 000 aastat tagasi. Jutt on kaljujoonisest, millel võib aimata näojooni.

Tänapäeval on portreežanr väga mitmekesine. Kunstnikud on juba ammu kujutanud mitte ainult olemas olevaid inimesi, vaid andnud ka oma kujutlusvõimele vaba voli, luues fantaasialisi kujutluspilte.  

Näitusekogu „Kuninglik portree“ hõlmab fantaasiatöid, mis kujutavad võlureid, kuningaid, haldjaid, raamatukangelasi ja isegi salapäraseid Veneetsia tegelaskujusid. Näitus kujunes helgeks ja huvitavaks.

Töödega saab tutvuda Maardu Kunstide Kooli fuajees-galeriis kuni 28. aprillini.

Jekaterina Semenova

Maardu Kunstide Kooli õppealajuhataja

Kunstiosakonna õpilaste tööd