Sotsiaalabiosakonna info

Tugigrupp erivajadustega laste vanematele

Alates 27.09.2024 alustab Maardu Sotsiaalmajas (aadressil Kallasmaa 9) tugigrupp erivajadustega laste vanematele. Osalejate arv on piiratud (8-10 osalejat). Gruppi registreerimiseks palume pöörduda aadressil lastekaitse@maardu.ee.

Kognitiiv-käitumuslik rühm keskendub iseenda mõtete, reaktsioonide ja käitumisega töötamisele. Rühm pakub personaalset teraapiat, õpet ja koolitust elupädevuste vallas, mis hõlmab oskust jälgida ja muuta oma mõtteid, veendumusi ja hoiakuid, eksperimenteerida, ning reageerida probleemidele, raskustele ja stressile teisiti.

Grupp on üles ehitatud põhimõttel „Üks pea on hea, aga mitu on parem!“ Iga osaleja saab võimaluse rääkida või mitte rääkida sellest, mis talle muret teeb ning kuulda erinevaid seisukohti ja arvamusi, mis aitavad vaadata probleemi erinevatest (vahel ootamatutest) külgedest.

Üksi elava pensionäri toetus

Üksi elava pensionäri toetus on 200 eurot ja seda maksame üks kord aastas – koos oktoobri pensioniga. Toetust maksame kõigile vanaduspensionieas inimestele,

• kes elavad rahvastikuregistri andmetel üksi (vt lisaks, kui elad hooldekodus, oled kellegi eestkostja või eestkostetav);

• kelle igakuine kättesaadav pension on väiksem kui 1,2-kordne Eesti keskmine pension, mille Statistikaamet on avaldanud eelarveaastale eelnenud aasta teise kvartali kohta.

2024. aastal peab toetuse saamiseks kättesaadav pension olema väiksem kui 853 eurot. Statistikaameti andmetel oli 2023. aasta II kvartali keskmine vanaduspension 710,7 eurot (710,7 x 1,2 = 852,84, ümardatult 853 eurot).

Vastuvõtt Muugal

Sotsiaalabiosakonna spetsialistid võtavad Muuga elanikke vastu 15. oktoobril, 19. novembril ja 17. detsembril kell 10.00–12.00. Eelnev registreerimine pole vajalik.

Kohtumised toimuvad Muuga Lasteaias (vana hoone sissepääs, esimene tuba paremale).

Koolitoetus

16.09.2024 algas koolitoetuse määramine ja täiendava koolitoetuse taotlemine. Koolitoetuson mõeldud 1.–6. klassi õpilastele. Kui laps käib Maardu koolis, siis määratakse talle toetus automaatselt (taotlust esitama ei pea). Kui laps õpib üldhariduskoolis väljaspool Maardu linna, peab taotleja toetuse saamiseks esitama Maardu Linnavalitsusele taotluse ning seda toetuse õiguse tekkimise aasta 1. detsembriks.

Koolitoetuse taotlemine: https://minumaardu.ee/koolitoetus/ylevaade?_andl_id=1.

Täiendav toetus koolialguseks

Täiendav toetus koolialguse puhulon suunatud lasterikastele (3 ja enam alaealist last), erivajadustega lastega ja vähekindlustatud peredele. Toetuse suurus ja täpsed taotlemistingimused on leitavad Maardu linna kodulehel. Kogu taotlemisprotsess toimub digitaalselt, et muuta see perede jaoks mugavaks ja lihtsaks. Sotsiaaltoetus makstakse välja kuni 18.10.2024 (k.a) esitatud avalduste alusel.

Täiendava toetuse taotlemiseks: https://minumaardu.ee/taiendav_koolitoetus/ylevaade?_andl_id=1.