Maardu linnapeaks sai Aurika Sin-Kerra

Maardu Linnavolikogu istungil 27. augustil valisid rahvasaadikud Maardu uueks linnapeaks endise abilinnapea Aurika Sin-Kerra. Uus linnapea valiti 16 poolthäälega. 

Riigikogu liikme ja Maardu Linnavolikogu saadiku Vladimir Arhipovi sõnul on Aurika näol tegemist silmapaistva juhiga, kelle pühendumus kogukonnale, akadeemiline taust ja kogemus hariduse ja noorsootöö valdkonnas annavad talle tugeva aluse edukaks linnajuhtimiseks. „Mul on suur au ja heameel tervitada Aurika Sin-Kerrat kui Maardu linna uut linnapead. Olen kindel, et Aurika toob linna juhtimisse uusi ja värskeid ideid, mis aitavad kaasa Maardu linna arengule ja edule,“ sõnas endine Maardu linnapea.

„Kuigi ma esindan Maardu linna ja selle elanike huve Riigikogus, jätkan hoolitsemist meie linna eest ja toetan selle arengut Maardu Linnavolikogus Keskerakonna fraktsiooni juhina. Soovin Aurikale edu ja jõudu uues ametis ning olen veendunud, et tema juhtimisel ootab Maardut helge ja edukas tulevik,” lisas Vladimir Arhipov.

Maardu Linnavolikogu kinnitas ka uue linnavalitsuse koosseisu, kuhu kuuluvad linnapea Aurika Sin-Kerra, abilinnapea Aleksander Frosch, linnavalitsuse rahandusosakonna juhataja Tatjana Kondrašova, Maardu Kultuuri- ja Infokeskuse direktor Igor Jermakov ja avalike suhete osakonna juhataja Jelena Katsuba.

Aurika Sin-Kerra on kogenud spetsialist haridus- ja noorsootöö valdkonnas. Tal on magistrikraad Tallinna Ülikoolist pedagoogika erialal ning rakenduskõrgharidus Tallinna Ülikooli Pedagoogilise Seminari noorsootöö erialal. Aurika on töötanud noorsootöötajana Haabersti Vaba Aja Keskuses, huvijuhina ja eesti keele õpetajana Karjamaa Põhikoolis ja Maardu Põhikoolis. HEV-koordinaatorina on ta koordineerinud hariduslike erivajadustega õpilaste tööd. Alates 2021. aastast oli ta Maardu Linnavalitsuse abilinnapea, vastutades hariduse, sotsiaalvaldkonna ja noorsootöö eest. Tema eestvedamisel panustas linn jõuliselt teenuste kvaliteedi tõstmisse, noorsootöö edendamisse ja sotsiaalvaldkonna tugiteenuste tugevdamisse. Aurika Sin-Kerra valdab eesti, vene ja inglise keelt.